اثر مدیریت های مختلف آبیاری و محدودیت منبع در عملکرد برنج رقم هاشمی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: همایش ملی پژوهش های کاربردی در علوم و مهندسی
- کد COI اختصاصی: TIAU01_697
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 705
نویسندگان
دانشجوی کارشناس ارشد زراعت، دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
دکترای آبیاری زهکشی، دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
کارشناس ارشد زراعت، هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج کشور
دکترای زراعت ،استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
چکیده
برنج در آسیا اصلی ترین منبع اشتغال و درآمد را در بین محصولات کشاورزی به خود اختصاص داده است. همواره یافتن دورآبیاری مناسب که ضمن کاهش مصرف آب، تغییری در میزان عملکرد برنج ایجاد نکند مسئله بوده است و به نظر می رسد کهمحدودیت منبع در برنج اهمیت بیشتری در تعیین عملکرد دارد. به منظور بررسی اثر تناوب آبیاری و محدودیت منبع بر عملکرد و اجزای عملکرد برنج رقم هاشمی، آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلو ک های کامل تصادفی در3 تکرار در موسسه تحقیقات برنج کشور (رشت) در سال زراعی 1390 اجرا شد. تیمار ها شامل 4 سطح آبیاری (غرقاب و دورآبیاری 5و8 و 11 روزه) و 4 تیمار محدودیت منبع (شاهد ، قطع کامل برگ پرچم، قطع کامل تمامی برگها بجز برگ پرچم و قطع کامل تمامی برگها بجز برگ پرچم و برگ پایین برگ پرچم) بودند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد محدودیت منبع بر خصوصیات برنج از جمله ارتفاع بوته، طول برگ پرچم، عرض برگ پرچم ، عملکرد دانه، بیوماس کل و شاخص برداشت تاثیر معنی دارداشت. دور آبیاری بر ارتفاع بوته، طول برگ پرچم، عرض برگ پرچم ، عملکرد دانه، بیوماس کل و شاخص برداشت تاثیر معنی دار داشت. اثر متقابل آبیاری و محدودیت منبع بر ارتفاع بوته، طول خوشه، عرض برگ پرچم، شاخص برداشت، بیوماس کلمعنی دار بود. نتایج نشان داد تیمار دور آبیاری 5 روزه با 11 % و 8 روزه با 18 % وتیمار 11 روزه با 19 % کاهش عملکرد نسبت بهشاهد داشتند. نتایج سایر تحقیقات نیز نشان م یدهد که بسته به شرایط اقلیمی و خاکی متفاوت ضرورت ندارد که گیاه برنج در تمام مراحل رشد بصورت غرقاب دائم باشد، بلکه در بعضی از مراحل رشد م یتوان آن را تحت تأثیر تنش آب در حد کاهش ارتفاع آب ایستابی در کرت قرار داد بدون اینکه عملکرد محصول کاهش یابدکلیدواژه ها
برنج، آبیاری،محدودیت منبع ، عملکرد و اجزای عملکرداطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.