بررسی گرده افشانی در ارقام انتخابی گیلاس در منطقه مغان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی پژوهش های کاربردی در علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: TIAU01_681
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 844
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماییل کیانی

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر و کارمند آموزش فنی و حرفه ای

سعید پیری

گروه علوم باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر

علی ایمانی

عضو هئیت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذرگروه علوم باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر

چکیده

گیلاس(Prunus aviumL.)یکی از مهمترین میوه های مناطق معتدله در دنیا است. اکثر ارقام گیلاس به دلیل خودناسازگاری ،همواره مشکلاتی را از نظر تلقیح و میوه دهی به همراه داشته اند لذا برای تولید میوه تجارتی نیاز به گرده دهنده مناسب و سازگاردارند.در این آزمایش گیلاس رقم ناپلئون، بورالت، لامبرت و ژان به عنوان ارقام تجارتی بر روی همدیگر و بر روی خود شان مورد بررسی قرار گرفتند.این تحقیق بر اساس بلوک های کامل تصادفی بر پایه فاکتوریل انجام شد.به منظور تعیین سازگاری و ناسازگاری ارقام گرده دهنده در تشکیل میوه،محاسبات آماری روی درصد تشکیل میوه انجام گرفت. میانگین نهایی تشکیل میوهدر ارقام مورد مطالعه(لامبرت،ناپلئون،ژان،بورالت) با استفاده از خود ارقام بر روی یگدیگر متفاوت می باشد. نتایج حاصل نشان داد که رقم ناپلئون و ژان و لامبر ت رقم مناسبی به عنوان گرده دهنده برای رقم بورالت می باشد و همچنین رقم بورالت یک رقم خود بارور می باشد که بیشترین میوه را در زمان خودگرده افشانی تولید کرد و مناسب برای احداث باغ می باشد.و رقم ناپلئون بارقم لامبرت ناسازگار بوده و برای کاشت با هم مناسب نیستند و از کشت آنها باید خودداری کرد و رقم ژان،ناپلئون،لامبرت خود ناساز گار نیز می باشند و بهتر است برای احداث باعات با ارقام مناسب گرده دهنده کاشت شوند

کلیدواژه ها

گیلاس- سازگاری و ناسازگاری- ناپلئون- ژان- لامبرت- بورالت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.