مدلسازی فرآیند شکل دهی ورق سلولزی با قالب پرس گرم بروش تحلیلی_تجربی و بررسی پارامترهای مؤثر بر فرآیند

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس سالانه مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ISME15_492
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3828
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بنیامین علامتی

کارشناس ارشد مهندسی مکانیک _ ساخت و تولید شرکت عایق های الکتریکی پارس _ گ

محمد گلزار

استادیارگروه ساخت و تولید _ بخش مهندسی مکانیک دانشکده فنی _ دانشگاه ترب

چکیده

این مقاله به مطالعه فرآیند شکل دهی ورق سلولزی ۱ استاندارد [1] حاوی یک میزان مشخص رطوبت تحت قالب پرس گرم بر اساس یک روش تحلیلی _ تجربی می پردازد . نبشی حلقوی را می توان بروش شکل دهی ورقی ۲ ، از ورق سلولزی مرطوب بدست آورد . ثابت های ماده در حالت شکل دهی خمشی ورق مرطوب با قالب گرم در مد رهایش ویسکوالاستیک خطی ۳ برای تعریف مدل و کاراکتریزه کردن فرآیند شکل دهی ورقی بکار می رود . این ثابت ها از طریق مقایسه نتایج آزمایش خمش استاندارد ماده با معادلات تنش بر حسب زمان ؛ پاسخ مد رهایش ویسکوالاستیک خطی بازای ورودی نرخ کرنش ثابت متناظر با مدل های مختلف ،بروش عددی تخمین زده می شود . با تعیین ثابت های ماده ویسکوالاستیک و مدلسازی فرآیند بر حسب آنها پارامترهای مؤثر بر فرآیند نظیر : میزان رطوبت ، زمان پروسه ، سرعت تغییر شکل و تنش خمشی مجاز مورد بررسی قرار می گیرد . در بحث و نتیجه گیری مدل های مختلف رفتار خطی ماده ویسکوالاستیک در مد رهایش با یکدیگر مقایسه شده و مدل مناسب برای توصیف واقعی تر فرآیند شکل دهی تحت قالب پرس گرم تعیین گردیده است . با استفاده از نتایج تحقیق عملیات ساخت آزمایشی قطعه با رطوبت دهی ورق سلولزی در بازه تعیین شده و شکل دهی خمشی ناودانی سلولزی مرطوب تحت قالب بوسیله پرس گرم در دفعات متعدد با تنظیم محدوده دما و سرعت پرس ( زمان پروسه ) تکرار شده و قطعه مورد نظر تولید گردیده است . هم چنین ساختار میکروسکوپی ماده پلاستیک به منظور شناخت رفتار ماکروسکوپی آن در فرآیند شکل دهی ورقی مورد مطالعه قرار گرفته است .

کلیدواژه ها

ورق سلولزی، ثابت های ماده ویسکو الاستیک ، شکل دهی خمشی ، قالب پرس گرم ، مد رهایش ، نبشی حلقوی، مدل رئولوژیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.