تأثیر پیریدوکسین و طول دوره ی کاربرد آن بر شاخص های جوانه زنی گندم رقم آذر 2

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی پژوهش های کاربردی در علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: TIAU01_478
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 624
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن اصغری

دانش آموخته کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه

داود ارادتمنداصلی

دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه

مجتبی یوسفی راد

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه

چکیده

به منظور بررسی تأثیر پیش تیمار بذر گیاه گندم(Triticum aestivum L.) توسط پیریدوکسین بر جوانه زنی و خصوصیات رشد گیاهچه آن آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتورها شامل پیریدوکسین باغلظت های 0 (شاهد)و0/02و0/04و0/06 درصد و طول دوره ی کاربرد آن به مدت 0 (شاهد)، 8و16 و 24 ساعت بود. بذور جوان هزده روزانه و به مدت هشت روز شمارش شدند. سپس درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، میانگین جوانه زنی روزانه، طول ساقه چه و ریش هچه، وزن خشک گیاهچه و بنیه بذر اندازه گیری شد. نتایج بدست آمده نشان داد پیریدوکسین بر درصد جوانه زنی،سرعت جوانه زنی، میانگین جوانه زنی روزانه، وزن خشک گیاهچه، طول ساقه چه و ریشه چه و بنیه بذر در سطح احتمال یک درصدp> 0/01 به طور معنی داری تأثیر دارد. همچنین این نتایج نشان داد که طول دوره ی کاربرد پیریدوکسین بر سرعت جوانه، وزن خشک گیاهچه، طول ساقه چه و ریشه چه و بنیه بذر در سطح احتمال یک درصدp> 0/01به طور معنی داری تأثیردارد ولی بر روی درصد جوانه زنی و میانگین جوانه زنی روزانه اثر معنی داری ندارد و از طرف دیگر اثر متقابل پیریدوکسین و طولدوره ی کاربرد آن بر تمامی صفات اندازه گیری شده در سطح احتمال یک درصد p> 0/01به طور معنی داری تأثیر دارد. درمجموع نتایج حاصل نشان داد که پیش تیمار بذر توسط پیریدوکسین می تواند کشاورزان را در استقرار و تولید گیاهچه های مناسب تر گندم یاری دهد.

کلیدواژه ها

پیریدوکسین، پیش تیمار، جوانه زنی ، گندم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.