بررسی تأثیر پذیری کارایی تولید وگرایش به ریسک کشاورزان از بیمه محصولات : مطالعه موردی گوجه کاران شهرستان دزفول

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی پژوهش های کاربردی در علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: TIAU01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 767
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا بندری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

محمد آقاپورصباغی

استادیارو عضو هیات علمی گروه مدیریت کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

احمدرضا عمانی

استادیارو عضو هیات علمی گرو مدیریت و ترویج دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

چکیده

درجه موفقیت نظام بیمه را می توان از طریق تاثیرگذاری آن بر تغییرنگرش کشاورزان نسبت به ریسک و استفاده مناسب از نهاده ها مورد ارزیابی قرار داد. لذا در مطالعه حاضر بررسی تاثیر گذاری بیمه محصولات بر کارایی تولید و گرایش به ریسک کشاورزانمورد آزمون می باشد. همچنین در این تحقیق با تعیین تابع تقاضای بیمه بهره برداران عوامل موثر بر آن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. داده های مورد نیاز این مطالعه از پرسشنامه های 210 بهره بردار گوجه فرنگی کار بیمه شده و بیم هنشده شهرستان دزفول،در سال زراعی 91-90 با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده استخراج گردیده است. کارایی بهره برداران در استفاده از - نهاده ها با استفاده از تابع تولید مرزی تصادفی تخمین زده شد. همچنین روحیه ی کشاورزان در برخورد بامخاطرات و تابع تقاضای بیمه ی بهره برداران، به ترتیب، با استفاده از روش اقتصاد سنجیOEB و روش گودوین برآورد شد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که بیمه بر کارایی فنی گوجه فرنگی داران اثر مثبت دارد ولی از لحاظ آماری معنی دار نیست. اما نتایج حاکی از تاثیر بیمه بر کاهش سطح ریسک گریزی زارعین می باشد. همچنین تخمین تابع تقاضای بیمه گوجه فرنگی نشان داد که عوامل سطح زیر کشت، نسبت غرامت دریافتی به حق بیمه پرداختی، درجه ریسک گریزی ، سطح تحصیلات ،تجربه بهره بردار اثر مثبت و متغیر مجازی نوع کشاورزی ،مالکیت زمین و حق بیمه پرداختی تأثیر منفی بر تقاضای بیمه دارند

کلیدواژه ها

بیمه ، کارایی فنی، ضریب ریسک گریزی، تابع تقاضای بیمه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.