نقش شهرداریها در توسعه پایدار شهری (خدمات بهداشتی و درمانی و بافت فرسوده مرکز شهر)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARCHCONF01_395
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3258
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهرام فیضی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

لعلا جهانشاهلو

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

علی خلیلی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

چکیده

با هدف بهبود نظام ارائه خدمات بهداشتی و درمانی و مشارکت همه جانبه و جدی همه دستگاه های اجرایی مسئول اعم از نهادهای دولتی و یا مردمی در ایران این پژوهش تحت عنوان مطالعه تطبیقی نقش شهرداریها و توسعه بهداشت و درمان در کشورهای منتخب و ارائه الگوی مناسب برای ایران مورد بررسی قرار گرفت. پژوهش حاضر از نوع تاریخی، توصیفی و تطبیقی بوده ودر آغاز نقش شهرداریها در کشورهای آمریکا، آلمان، انگلیس، ژاپن، کانادا، کوالالامپور با توجه به مشخصه هایی از قبیل ارائه خدمات بهداشتی درمانی، بیمارستانی، واکسیناسیون، مبارزه با بیماریهای واگیر و مسری، بهداشت عمومی و محیط، برنامه های آموزش بهداشت، نظارت بر واحدهای تهیه و تولید و عرضه مواد غذایی، کمک در وضع قوانین و مقررات مربوطه مورد بررسی و مقایسه قرار داده و بعد از تحلیل تطبیقی، الگوی مناسب برای ایران تهیه، سپس این الگو به صاحبنظران ارائه شده و نظرات آنها جمع آوری، مورد توجه و تحلیل قرار گرفته و سرانجام با لحاظ کردن این نظرات الگوی نهایی تدوین ارائه شده است. نتایج حاصله از پژوهش بیانگر آن است که بیش از 90 درصد صاحبنظران معتقدند که شهرداریها باید در احداث، تجهیز و راه اندازی و راهبری خانه سالمندان اماکن نگهداری از زنان و کودکان بی سرپرست و بد سرپرست، خیابانی و فراری از منزل فعال باشند و بیش از 65 درصد آنان را اعتقاد بر این است که شهرداریها بر کارکرد این واحدها نظارت داشته باشند. بیش از 80 درصد متصدیان امر بهداشت و درمان و شهرداریها معتقدند که شهرداریها در توسعه مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستانها و مبارزه با بیماریهای مسری و طرح مبارزه با مواد مخدر و نظارت بر اماکن تهیه، تولید، توزیع و عرضه مواد غذایی و آموزش بهداشت و طرح مبارزه با بیماری ایدز مشارکت عملی داشته باشد. مطالعات پژوهشگر و نتایج نظرخواهی از کارشناسان نشان داد که برای شهرداریهای کشور جمهوری اسلامی ایران استفاده از الگوی یاد شده می تواند مناسب باشد. این الگو باعث ایجاد هماهنگی و تقویت همکاری بین بخش، پرهیز از دوباره کاریها و استفاده بهینه از امکانات و اعتبارات، جلوگیری از اعتلاف وقت شهروندان و استفاده بهینه و ایجاد زمینه مناسب جهت برنامه ریزی و توزیع عادلانه امکانات و تجهیزات و در نهایت ارتقای سطح سلامت که یکی از نیازهای اساسی توسعه است، می گردد و مالا رضایت بیشتر مردم را به دنبال خواهد داشت.

کلیدواژه ها

شهرداری، توسعه پایدار شهری، خدمات، بافت، فرسوده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.