ارزیابی نقش فن آوری اطلاعات در مدیریت یکپارچه شهری از طریق sowt

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARCHCONF01_392
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1137
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهرام فیضی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

لعلا جهانشاهلو

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

چکیده

امروزه رشد فزاینده ی فناوری های اطلاعات و ارتباطات این فرصت را پیش روی دولت ها قرار داده است تا با تغییرات بنیادی در بدنه ی خود راه را برای ارائه ی هرچه بهتر خدمات به شهروندان فراهم سازند. از این رو، پیش از یک دهه است که پروژه های ایجاد دولت الکترونیکی در کشورهای مختلف کلید خورده است. در ایران نیز دولت در قالب طرح تکفا جهت گیری استراتژیک خود را برای معماری دولت آغاز کرده است. در این پژوهش میزان تحقق دولت الکترونیکی در ایران با توجه به ویژگی های دیدارگاه وب سایت های دستگاه های اجرایی و میزان آمادگی و امکانات و زیرساخت های موجود برای گسترش آن به منظور یکپارچه سازی مدیریت شهری مورد ارزیابی قرار گرفته است. برای ارزیابی ویژگی های دیدارگاه های دستگاه های اجرایی مدل مراحل دولت الکترونیکی سازمان ملل به کار گرفته شده است. یافته های پژوهش حاکی از آن است که در مجموع وزارتخانه ها و مؤسسه های دولتی در مراحل اولیه ی تحقق دولت الکترونیکی قرار دارند، اما تحقق دولت الکترونیکی از یک الگوی خطی پیروی نمی کند و از سوی دیگر وجود برخی خلاهای قانونی و نبود زیرساخت های لازم و نبود مدیریت واحد و تصمیم گیر در حوزه شهری و عدم تمایل مدیران به یکپارچه سازی اختیارات و عدم ارائه خدمات از طریق سایت های دولتی به مردم نه تنها تحقق دولت الکترونیک را با کندی مواجه ساخته بلکه یکپارچه سازی مدیریت شهری را ناممکن می سازد در نتیجه تحقیق حاضر بر این است که در حوزه فن آوری اطلاعات و مدیریت شهری مطابق نتایج مدل تحلیل swot فرصت های مناسبی وجود دارد که با اتخاذ راهبردهای تهاجمی و رقابتی می توان دسترسی به اهداف مشخص شده را تسریع بخشید.

کلیدواژه ها

فن آوری اطلاعات، مدیریت یکپارچه، شهر الکترونیک ، فن آوریهای نوین، شهرداری تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.