تأثیر مدارس پایدار بر سلامت آموزش و محیط زیست
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار
- کد COI اختصاصی: ARCHCONF01_306
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 868
نویسندگان
کارشناس ارشد معماری و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان
کارشناس ارشد معماری و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان
کارشناس معماری
چکیده
از آنجا که بی توجهی و ناآگاهی در طراحی فضاهای آموزشی بسیاری از کشورها از جمله ایران نتایج نامطلوبی را با خود به همراه داشته است، آشنایی و شناخت با عواملی که در آموزش دانش آموزان نقش کلیدی و تأثیرگذار دارند باعث می شوند که توجه ما را به توسعه ی این عوامل در طراحی معمارانه ی امروزی بیشتر از قبل جلب نمایند، چرا که فضاهای آموزشی یکی از حوزه های معماری محیطی است که نقش عمده را در جامعه ایفا می کند به همین دلیل بایستی از خشکی و بی تحرکی بیرون آمده و با نیازهای اساسی جامعه نوین منطبق گردد. همچنین با توجه به رشد روزافزون مصرف منابع موجود که از مهمترین مشکلات امروزی محسوب می گردند، به کارگیری راهکارهایی در مدارس و محیط های آموزشی می تواند تا حدی از این مصرف بی اندازه بکاهد. در یک بحث کل نگر به طراحی این گونه مدارس پایدار در تضاد با مدارس قدیمی تر، منافع کلیه استفاده کنندگان، محدودیت های هزینه ای، پاسخگویی کاربران، طراحی تکنیکی، مسئولیت طراح و سازندگان را هدف قرار می دهد و در نهایت آنچه ارزیابی می شود، سناریوی خلق یک محیط آموزشی کاراست. توجه به خصوصیات اقلیمی و اثراتی که اقلیم در شکل گیری این گونه ساختمانها می گذارد، به کارگیری نور و توانایی در کنترل آن جهت تأمین نور مناسب در فضاهای آموزشی، استفاده از مصالح مناسب در ساخت این مراکز، ایجاد فضاهای مناسب و عواملی از این قبیل، مواردی هستند که با بررسی این فضاها، در طراحی فضاهای آموزشی پایدار در نظر گرفته می شود. از این رو به کارگیری این شاخصه ها به منظور دستیابی به طراحی مدرسه پایدار و چگونگی بالا بردن کیفیت آسایش دراین محیط ها و کاهش مصرف منابع انرژی می باشد که از اهداف این پژوهش هستند و به آنها پرداخته می شود.کلیدواژه ها
مدارس پایدار، ارتقاء کیفی محیط آموزشی، کاهش مصرف انرژیمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.