بررسی نقش گردشگری در تحول و توسعه اقتصاد روستاهای بناجوی شمالی بناب با سوات
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار
- کد COI اختصاصی: ARCHCONF01_302
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1246
نویسندگان
دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه فرهنگیان، تبریز
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه خوارزمی
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری
چکیده
امروزه گردشگری می تواند ساختار اقتصادی جوامع را تحت تأثیر قرار داده و علاوه بر ایجاد درآمد، از طریق تنوع بخشی به ساختار اقتصادی مراکز روستایی ایجاد اشتغال نماید. مدیریت صحیح و توسعه گردشگری، ارزیابی و سودجویی بهینه از قابلیت ها و پتانسیل های آن می تواند دستیابی به توسعه اقتصادی روستا را تسهیل نموده و آثار مستقیم و غیرمستقیم خود را در برنامه ریزی یکپارچه ناحیه ای بروز دهد. این مقاله با بررسی و ارزیابی قابلیت ها و پتانسیل های گردشگری روستاهای بناجوی شمالی شهرستان بناب و بررسی نقش گردشگری در تحول و توسعه اقتصاد این روستاها صورت گرفته است. نوع تحقیق در این پژوهش از نوع تحلیلی - توصیفی می باشد. در جمع آوری اطلاعات از مطالعات میدانی و کتابخانه ای استفاده شده و در نهایت برای تجزیه و تحلیل عوامل داخلی و خارجی حاکم بر گردشگری و ساختار اقتصادی موجود روستاهای مورد مطالعه از مدل سوات استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که نقاط قوت ها موجود در گردشگری روستاهای بناجوی شمالی شهرستان بناب با مجموع ارزش نهایی 3/7 در راستای تنوع بخشی و ارتقاء شرایط اقتصادی این روستاها بر نقاط ضعف غلبه دارد. همچنین فرصت های فراروی توسعه اقتصادی از طریق توسعه گردشگری در روستاهای تحت مطالعه با مجموع ارزش نهایی 3/59 بر تهدیدها و چالش های حاکم بر منطقه غلبه دارد. بنابراین می توان با اتخاذ استراتژی نوع رقابتی / تهاجمی (SO) در روستای صور با رویکرد برنامه ریزی دقیق و علمی ضمن ایجاد پویایی در ساختارهای مختلف به تثبیت جمعیت و ارتقاء شرایط اقتصادی در روستاهای بناجوی شمالی یاری رسانده و از طریق توسعه پایدار گردشگری در این روستاها به توسعه اقتصادی ناحیه ای اقدام نمود.کلیدواژه ها
گردشگری روستایی، توسعه اقتصادی، توسعه ناحیه ای، مدل سوات، روستاهای بناجوی شمالی شهرستان بنابمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهکارهای مقاومسازی سازه های شهری در برابر زلزله و فرونشست زمین
- راهکارهای نوین برای کاهش هزینههای اجرایی و افزایش کارایی در شهرداری ها
- مدیریت و بهروزرسانی بانک های اطلاعات مکانی شهری با GIS در شهرداریها
- پایش سلامت پلها و سازه های شهری با سنسورهای IoT
- کاربرد زنجیره ارزش مکانی در شناسایی و اولویت بندی فرصت های سرمایه گذاری شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.