بررسی تأثیرات فضاهای سبز شهری در ارتقاء کیفیت زندگی شهروندان (نمونه مورد مطالعه: بناب)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار
- کد COI اختصاصی: ARCHCONF01_301
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1460
نویسندگان
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه پیام نور واحد ارومیه
دانشجوی دکتری جغرافیای سیاسی، دانشگاه خوارزمی تهران
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند
چکیده
امروزه مفهوم توسعه پایدار شهرها و مطلوبیت منظر شهری بدون وجود فضای سبز مؤثر در اشکال گوناگون آن دیگر قابل تصور نیست؛ شهرها بعنوان کانون های تمرکز، فعالیت و زندگی انسان ها برای این که بتوانند پایداری خود را تضمین کنند چاره ای جز پذیرش ساختار و کارکرد متأثر از سیستم های طبیعی ندارند، در این میان فضای سبز بعنوان جزء ضروری و لاینفک پیکره شهرها در متابولیسم آنها نقش اساسی دارند که کمبود آنها می تواند اختلالات جدی در حیات شهرها به وجود آورد. در این مقاله ابتدا به بررسی نقش و اهمیت اثرات اجماعی و روانی فضاهای سبز در بهبود کیفیت زندگی شهروندان و همچنین افزایش زیبایی منظر شهری می پردازیم بدین منظور دو نمونه از پارک ها و فضای سبز شهر بناب انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. نوع پژوهش حاضر توصیفی بوده و جهت گردآوری اطلاعات از مطالعات اسنادی و میدانی استفاده شده است. الگوی استفاده شده برای حصول به اهداف پژوهش الگوی جاذبه - دافعه می باشد. یافته های پژوهش نشان می دهد که پارک های شهری دارای اهمیت زیادی در ارتقاء منظر و زیبایی شهر داشته شهروندان شهر بناب به منظورهای تفریح خانوادگی، دسترسی به هوای سالم تر، رهایی از محیط یکنواخت مسکون، کسب نشاط، پیاده روی، گریز از امر روزمرگی و ... به فضاهای سبز شهری روی می آورند.کلیدواژه ها
فضاهای سبز شهری، ارتقاء کیفیت زندگی، زیباسازی منظر شهری، الگوی جاذبه - دافعهمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.