اثرات مهاجرتهای روستا شهری بر تخریب محیط زیست شهر مورد شهر قدس

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARCHCONF01_181
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1716
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا خداکرمی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی - دانشگاه خوارزمی

طاهره علیمرادی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه پیام نور رشت - ایران

عبدالصمد پناد

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی - دانشگاه خوارزمی

محمد احدنژاد روشی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری - دانشگاه پیام نور رشت

چکیده

جریان توسعه شهری در ایران طی سی سال گذشته باعث گردیده که جمعیت شهرنشین بالغ بر دو برابر گردد و عملا سرعت آن از ظرفیت و توانایی دولت و شهرداری ها در فراهم نمودن زیرساخت ها، ارائه خدمات، ایجاد اشتغال شهری و حفاظت زیست محیطی شهر به شدت پیشی گیرد. یکی از نکات کلیدی برای فرمول بندی سیاست های زیست محیطی و تخصیص منابع برای بخشهای مختلف آن، درک دامنه مشکلات محیط زیست شهری است. چنین درکی به ما کمک می کند تا اطلاعات و داده های مختلف را در سطوح مختلف جمع آوری کنیم، منابع و عوامل را که در هر سطح هستند را شناسایی کنیم، تا برنامه ریزان و مدیران سیاستها را براساس آن ترازبندی کنند و اقدامات لازم را در مقیاس لازم انجام دهند. در همین راستا هدف این تحقیق بررسی تأثیرات مهاجرتهای روستا شهری بر محیط زیست شهر بوده و جویای این سوال است که تأثیرات مخرب مهاجرت بر محیط زیست شهری کدامند؟ جامعه آماری تحقیق را شهروندان شهر قدس تشکیل می دهد که از بین آنها به روش تصادفی تعداد 98 شهروند شهر قدس انتخاب شده و از آنها پرسشنامه تکمیل گردیده است. لازم به ذکراست که برای تجزیه و تحلیل پرسشنامه از نرم افزار SPSS و آزمون Ttest استفاده شده است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که افزایش جمعیت شهر ناشی از مهاجرتهای اقوام مختلف (بخصوص از روستاها) به آنجا، محیط زیست شهری را با مشکلات فراوانی روبرو ساخته است.

کلیدواژه ها

مهاجرت روستا شهری، محیط زیست، محیط زیست شهری، شهر قدس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.