هفت اکسیر کمال در معماری اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی معماری و شهرسازی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: IAU02_242
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1290
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی شجاری

دانشیار گروه فلسفه دانشگاه تبریز

هادی شهامت

دانشجوی دکتری معماری اسلامی دانشگاه هنر اسلامی تبریز

چکیده

معماری اسلامی ایران، ریشه در فرهنگی غنی دارد و واجد آثار ارزشمندی است که در طول تاریخ تمدن بزرگ این سرزمین را نمودار ساخته است. با بررسی عمیق در زوایای این معماری میتوان پرده از حقایقی برداشت که بر مبنای آن نکات ارزشمندیرا در باب مفاهیم و اصولی متعالی که از آن نشأت گرفته بازشناخت. در معماری ایران و بهویژه معماری اسلامی ایران، هفت در کنار هم، با دستان هنرمند معمار مسلمان قابلیتی « نور » و « خط » ،« رنگ » ،« هندسه » ،« نقش » ،« طرح » ،« خاک » عنصر ویژه مییابند و گویی تجربیات عالم شهودی او با این هفت عنصر به منصه ظهور و بروز مادی میرسد و ج لوه ی این جهانیپیدا میکند. در این مقاله با رویکردی تحلیلی به اهمیت جایگاه عدد هفت در فرهنگها، ملل و مذاهب مختلف و مخصوصاً فرهنگ اسلامی پرداخته و سپس این عناصر هفتگانه و نقشی که در پدیداری کالبد متعالی معماری اسلامی ایران دارند با ارائه مصادیقی روشن تحلیل و مصادیق آنها بیان شدهاند

کلیدواژه ها

هفت، هفت اکسیر، معماری اسلامی ایران، شهود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.