روشها و نظریه طراحی « معمار سینان » در معماری و شهرسازی اسلامی ترکیه ی عثمانی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی معماری و شهرسازی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: IAU02_203
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2057
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهری دهبان

مدیر گروه معماری و عضو هئیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رباط کریم

سپیده دهبان

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نطنز

چکیده

اطلاعاتی که ما از سینان 1 تا به الان در دست داریم گواه این مطلب است که او با خلق آثارش معماری کلاسیک عثمانی را به اوج کمال خود رساند و به عنوان معمار اسلامی عقاید دینی را در تمامی ساختارهایش - بناهایش -نهادینه کرد. سینان در دوران حیات خویش همانند اقلیدس و ارسطو مشهور بود. شهرت سینان، جانشینان بلا فصل او را تحت شعاع قرار داد چرا که آن ها نیز در تلاش بودند تا شهرتی مانند وی به دست آورند. نه تنها در ترکیه بلکهخارج از آنجا او تنها معمار مسلمانی می باشدکه نام وی، همراه بزرگترین معماران اروپایی دوره رنسانس و جانشینانشان همراه می شود. به همین منظور مطالعه ی زندگینامه سینان ارزشمند و مهم می باشد. همچنین تلاشما براین است تا ابهامات موجود را برطرف کنیم. مورخین قرن شانزدهم دوره عثمانی اطلاعات بسیار کمی راجع بهسینان نوشته اند. برای مثال در مورد ثبت آثار سینان و یا تاریخچه و سرگذشت زندگی او اطلاعات دقیقی در دستنیست، بنابراین می توان این تحقیق را شرح کوتاهی بر زندگی او تلقی کرد. دفتر سینان یکی از دفاتر معماری دردولت ترکیه عثمانی در دوره وی و جانشینان بلا فصل او بوده است.در سی سال گذشته هنر معماری در مساجدی که از بتن و آهن موجدار در سراسر ترکیه ساخته شده، تنزل بسیار کرده است و این امر موجب شد تا ارزش هنر سینان بسیار نمود پیدا کند. نه تنها در ترکیه بلکه خارج از آنجا او تنها معمار مسلمانی می باشد که نام وی، همراه بزرگترین معماران اروپایی دوره رنسانس و جانشینانشان همراه می شود. به همین منظور مطالعه ی زندگینامه سینان ارزشمند و مهم می باشد. همچنین تلاش ما براین است تا ابهامات موجود را برطرف کنیم. در این تحقیق تلاش می شود معمار سینان و طرح های از او مورد بررسی قرار گیرد

کلیدواژه ها

سینان، ایاصوفیه، سلیمانیه، استانبول، ادیرن، سلیمانیه، شاخ طلایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.