بررسی مفهوم صیرورت در معماری مقایسه تطبیقی صیرورت از دیدگاه ملاصدرا و هگل
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی معماری و شهرسازی اسلامی
- کد COI اختصاصی: IAU02_140
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 4687
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی دانشگاه پیام نور مرکز اسکو
دانشجوی دکترای معماری اسلامی دانشگاه هنر اسلامی تبریز
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علم و صنعت ایران
چکیده
صیرورت و ثبات دو روی سکه ای واحد هستند. تصور و ادراک دو مفهوم ثبات و صیرورت، بدون یکدیگر امکان ندارد. بشر همواره بااین مفاهیم درگیر بوده و هست، و این مفاهیم در طول تاریخ و اندیشه ی بشریت، همواره دستخوش تغییر و تحول بودند و از آنجایی که تفسیر و خوانش از این دو، تأثیری بسیار کلیدی در فلسفه و تاریخ دوران مختلف داشته اند، شناخت تغییراتی که در فهم بشر از این امور وجود داشته است، و تأثیر آن ها در هنر و معماری زمان خود می تواند روزنه ای تازه در برابر دیدگان آدمی بگشاید. فلسفه ی ملاصدرا را شامل می شود که به مبحث حرکت و نظریه ی بدیع او « حرکت جوهری » بحث صیرورت بخشی اساس را ازدر باب حرکت و جوهر مربوط است. از طرف دیگر، مفهوم صیرورت، شالوده ی تفکر فلسفی هگل است و تقریباً در همه جای نظام فکری او حضور دارد. این پژوهش با روش تطبیقی- مقایسه ای، اولاً این هدف را دنبال می کند تا با تشابهات یا تفاوت های صوری و مفهومی بحث صیرورت را در فلسفه ی این دو بزرگ بررسی نماید و تأثیر و تأثرات هر دو مورد را در هنر دوره خود مورد کنکاش قرار دهد. نتایجاولیه ی مطالعات، نشان از تفاوت های عمیق معنایی و مفهومی آراء این دو فیلسوف، به رغم تشابهات صوری در تفاسیر و خوانشهای سطحی تر از این مفهوم نشان می دهد که ریشه های آن را در روش فلسفه، مقصد، زبان و زمان این دو می توان جست. در نهایت، پژوهش آثار این دو اختلاف مفهوم را در معماری، تزیینات و هنر های دوره های صفوی و باروک، به صورت تفسیری - تاریخی بررسی و نتایج را به صورت تدوینی از تفاوت ها، به صورت صوری و مفهومی ارائه خواهد دادکلیدواژه ها
فلسفه ی ملاصدرا، فلسفه ی هگل، صیرورت، حرکت جوهری، هنر و معماریمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.