معرفی بقعه پیرخموش مرند( از مدرسه تا مقبره)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی معماری و شهرسازی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: IAU02_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1414
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین مرادی

کارشناس ارشد باستان شناسی

فاطمه السادات رضوی

دانشجوی کارشناسی ارشد هنر اسلامی دانشگاه هنر اسلامی تبریز

چکیده

بقعه همواره در بطن جامعه اسلامی از اهمیت والایی برخوردار بوده است؛ از این رو به واسطه ی مطالعه و شناخت ساختار آن ها می توان به درک و فهم قابل قبولی از گذشته و هویت شهر اسلامی دست یافت. از این رو بررسی ساختار شناسی و شناخت ارزش های آن و در مرحلهکالبد بقعه ی پیرخموش مرند، . بعد تلاش در جهت حفاظت و نگهداشت این ارزش ها برای انتقال به نسل های آتی حایز اهمیت استمفهومی دربردارنده ی ارزش های مذهبی- سیاسی بوده که حاصل تعامل میان سیاست و نیاز به نخستین مراکز تبلیغات مذهبی در سایه مقبولیت شخصیت معروف عرفانی آن در بستر جامعه ی سلجوقی بوده است.بنا بر این ایجاد قرارگاه هایی با کالبدی مذهبی، زمینه ی با ارزشی را فراهم و امکان برخوردها و تجارب روحی، فرهنگی و اجتماعی را میسر . می سازد جستار حاضر که به صورت توصیفی- تحلیلی و جمع آوری اطلاعات در آن به شیوه ی کتابخانه ای و میدانی است؛ با بررسی بنای مزبور به عنوان قدیمی ترین و تنها مصداق بر جای مانده از دوره سلجوقی در آذربایجان، به این اصل تأکید می کند که بقاع در دوره مزبور نقش . محوری در تبلیغ و آموزش گروه های مختلف مردمی داشته ا

کلیدواژه ها

بقعه پیر خموش، عثمان مرندی، مذهب سلجوقی، تزئینات معماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.