بررسی تاثیر مجموعه میدان نقش جهان در فضای شهری اصفهان دوره صفویه
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی معماری و شهرسازی اسلامی
- کد COI اختصاصی: IAU02_020
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3515
نویسندگان
کارشناسی ارشد رشته باستان شناسی با گرایش دوران اسلامی-مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحدشهرکرد
چکیده
مجموعه نقش جهان شامل : میدان، که در دوره صفویه تحت تاثیر شهرسازی اروپایی محور و مرکز تلاقی شهری محسوب میشد ونیز بناهای باشکوهی همچون مسجد امام، مسجد شیخ لطف الله، کاخ عالی قاپو و بازار قیصریه که در اطراف میدان قرار گرفته اند،میباشد. لازم به ذکر است که هر کدام از این عناصر معماری به گونه ای کارکرد شهر را تحت تاثیر قرار دادهاند. هدف: دستیابی به تاثیر مجموعه میدان نقش جهان در فضای شهری اصفهان دوره صفویه. پرسشهای مطرح شده در این پژوهش: 1- مجموعه میدان نقشجهان تا چه اندازه در روند شکل گیری فضای شهری اصفهان دوره صفویه تاثیر گذار بوده است؟ 2- شباهتها و تفاوتهایمجموعه نقش جهان با مجموعه میدانهای کشورهای غربی تا چه اندازه بوده است؟روش انجام پژوهش: میدانی، کتابخانهای، تحلیل تاریخی و ...نتیجه گیری: ضمن تحقیقات به عمل آمده چنین استنباط میشودکه: نقش و تأثیر مجموعه نقش جهان در شکل گیری فضای شهری اصفهان دوره صفویه بسیار چشمگیر و ملموس میباشد. هم چنین این مجموعه میدانی دارای شباهتها وتفاوتهایی با مجموعه میدانهای غرب دارا میباشد. از جمله این که در مجموعه میدان نقش جهان خالی گذاردن مرکز میدان رعایت شده است و از تمام جهان کاملا محصور میباشد و نیز این میدان محلی برای انجام مراسم تشریفاتی و انتشار و اشاعه رسمی قوانین و ... بوده است که بر طبق مستندات موجود تمامی این موارد در مجموعه میدانهای غرب نیز رعایت شده است. از طرفیمجموعه میدان نقش جهان شامل عناصر مساجد، بازار و کاخ میباشد در حالی که در مجموعه میدانهای غربی عناصری همچون کلیسا و آب نماها خودنمایی میکند.کلیدواژه ها
اصفهان، میدان نقش جهان، مسجد، بازار، میدان های غربمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.