بررسی اثر استرادیول وهورمون رشد بر میانگین غلظت پلاسمایی گرلین در میش های بالغ با تغذیه محدود شده

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی تازه های سلولی مولکولی
  • کد COI اختصاصی: NCNCMB01_145
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 623
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

گلناز بهداوند

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته فیزیولوژی جانوری دانشگاه شهید بهشتی

همایون خزعلی

دانشیار، PHD ،عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشت

حسن رکنی

استادیار علوم دامی موسسه عالی علمی کاربردی جهاد کشاورزی

چکیده

مقدمه: گرلین هورمونی اشتهازاست که از معده انسان ترشح می شود .استرادیول هورمونی استروئیدی است که اثر منفی بر ترشح گرلین دارد و تزریق محیطی هورمون رشد باعث افزایش اشتها می شود. هدف: در این تحقیق اثر جیره های غذایی مختلف،استرادیول و استرادیول بهمراه هورمون رشد بر میانگین غلظت پلاسمایی گرلین سنجیده شد. روش مطالعه: در این تحقیق 10 گوسفند به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند ( 5=n) و طی یک هفته با جیره حاوی 50 % و 100 % انرژی متابولیسمی تغذیه شدند سپس روز هفتم استرادیول ( 2mg در 5ml سالین), روز هشتم استرادیول (mg 2 در 5ml سالین) و هورمون رشد (0.1mg در 5ml سالین) به صورت داخل وریدی تزریق شدو هر روز پس از 2 ساعت از تزریق خونگیری انجام شد و نمونه های خونی جهت تعیین میزان گرلین بوسیله روش رادیوایمنواسی( RIA ) مورد سنجش قرار گرفت. یافته ها: میزان گرلین در جیره غذایی 50 % افزایش معنی داری نشان داد اما اثر جیره 100 % بر میزان گرلین معنی دار نبود.استرادیول باعث کاهش معنی داری در هر دو جیره غذایی شد و تزریق همزمان استرادیول و رشد افزایش معنیداری در هر دو جیره ی غذایی 50 % و 100 % نشان داد. نتیجه گیری: گرسنگی باعث افزایش میزان گرلین می شود.استرادیول اثر منفی بر ترشح گرلین دارد.هورمون رشد اثر افزایشی بر ترشح گرلین دارد واین اثر افزایشی قوی تر از اثر کاهشی E2 بر غلظت گرلین می باشد شایان ذکر است که تاثیر همزمان این دو هورمون بر میزان گرلین تا بحال در نشخوارکنندگان بررسی نشده بود.

کلیدواژه ها

گرلین,استرادیول,هورمون رشد,گوسفند بالغ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.