مقایسه سطح سرمی ماتریکس گاما کربوکسی گلوتامات پروتئین ( MGP ) با استئوپروتگرین( OPG ) و ارتباط آنها با شدت بیماری در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی تازه های سلولی مولکولی
  • کد COI اختصاصی: NCNCMB01_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1195
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم السادات شهیدی

دانشگاه علوم پزشکی تبریز، گروه بیوشمی، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز

نادره رشتچی زاده

دانشگاه علوم پزشکی تبریز، گروه بیوشمی

امیر قربانی حق جو

دانشگاه علوم پزشکی تبریز، گروه بیوشمی

تموچین محرمی

دانشگاه علوم پزشکی تبریز، گروه بیوشمی، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز

چکیده

زمینه و هدف: آترواسکلروزیس وبیماری های ناشی از کلسیفیکاسیون عروقی یکی از علل اصلی مرگ ومیر در بیماران با آرتریت روماتوئید( RA ) می باشد. هر چند مطالعات متعددی دراین خصوص صورت گرفته، اما نتایج زیادی درمورداثرات این فاکتورها بروی بیومارکرهای استخوان وارتباط آنها با کلسیفیکاسیون عروقی در دسترس نیست. هدف از این مطالعه مقایسه سطوح سرمی ماتر کیس Gla پروتئین( MGP ) واستئوپروتگرین (OPG) وارتباط آنها با شدت فعالیت بیماری( DAS28 ) در زنان مبتلا به ارتریت روماتوئید می باشد. مواد و روش ها: 45 بیمار زن، مبتلا به آرتریت روماتوئید، که به بیمارستان سینا و کلین کی شیخ الرئیس تبریز مراجعه کرده بودند ونیز 45 زن، به ظاهر سالم که از نظر سن و جنس با بیماران همسان بودند بعنوان گروه کنترل انتخاب شدند. مقادیر سرمی ماتر کیس Gla پروتئین( MGP ) واستئوپروتگرین( OPG ) در هردو گروه، به روش الایزا و مقادیر سرمی پروتئین فاز حاد باحساسیت بالا( hs-CRP ) نیز در هردو گروه ، به روش توربیدومتری، اندازه گیری شد. یافته ها: نتایج حاکی از افزایش معنی داری در سطح سرمی OPG و hs-CRP در گروه بیماران نسبت به گروه کنترل می باشد. تفاوت معنی داری در مقدار سطح سرمی MGP بیماران نسبت به گروه کنترل مشاهده نشد. همبستگی مثبت معنی داری بین hs-CRP و مقادیرسرعت رسوب گلبولهای قرمز( ESR) ، ونیزهمبستگی مثبت معنی داری بین hs-CRP و مقادیر درجه فعالیت بیماری 28 ( DAS28 ) وهمچنین همبستگی مثبت معنی داری بین ESR و مقادیر ( DAS28 ) درگروه بیماران مشاهده گردید. نتیجه گیری: چنین استنتاج می شود که احتمالا افزایش OPG می تواند پاسخ های التهابی، به واسطه کاهش مقادیر سیتوکاینها در زنان مبتلا به ارتریت روماتوئید را کاهش دهد و ممکن است از تخریب استخوان محافظت کند وهمچنین کاهش MGP نیز منجر به کلسیفیکاسیون عروقی در این بیماران شده ودر نتیجه به دیواره عروق آاسیب می رساند.

کلیدواژه ها

ارتریت روماتوئید( RA ) ، استئوپروتگرین ( OPG ) ، ماتریکس Gla پروتئین( MGP ) ، پروتئین فاز حاد با حساسیت بالا(hs-CRP)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.