تولید سلولاز بوسیله ایزوله جدید Bacillus sp. T13

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی تازه های سلولی مولکولی
  • کد COI اختصاصی: NCNCMB01_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 590
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا عصاره

گروه بیولوژی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی ، تهران، ایران.

حسین شهبانی ظهیری

گروه بیولوژی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی، تهران، ایران.

کامبیز اکبری نوقابی

گروه بیولوژی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی، تهران، ایران.

چکیده

مقدمه و هدف : سوختهای زیستی به سوختهایی گفته می شود که از منابع تجدیدپذیر حاصل می گردند. یکی از جذاب ترین منابع انرژی تجدیدپذیر سلولز می باشد. ماده ای که به وفور در تمام گیاهان کره زمین یافت می شود. هدف از این مطالعه : 1- جداسازی باکتری های سلولیت کی 2- شناسایی ایزوله برتر 3- بررسی تعدادی از فاکتورهای موثر در تولید آنزیم. مواد و روش ها : پس از غنی سازی نمونه خاک، غربالگری باکتری های خالص سازی شده با استفاده از روش زایموگزام در پلیت انجام شد. این باکتری ها بر اساس فعالیت آنزیم، درصد رشد و میزان پروتئین سوپرناتانت با یکدیگر مقایسهشدند. مورفولوژی ایزوله برتر با استفاده از میکروسکوپ نوری و الکترونی بررسی و بر اساس توالی یابی ژن 16S rDNA شناسایی شد. در نهایت تاثیر نوع سوبسترا، pH و دما در تولید آنزیم مورد بررسی قرار گرفت. نتایج : 12 باکتری سلولیت کی جداسازی و مقایسه شدند. سویه برتر Bacillus sp. T13 نامیده شد. ایزوله شناسایی شده درحضور 5/ 0 درصد کاه گندم، 2/ 0 درصد 8/5pH، 80 Tween و دمای 37 درجه سانتیگراد ماکزیمم درصد سلولاز (U/ml( 65/81 را بعد از 24 ساعت تولید کرد. بحث و نتیجه گیری : دراین مطالعه نتایج قابل توجهی در زمینه تبدیل زیستی مواد گیاهی بویژه ضایعات کشاورزی برای تبدیل به مواد با ارزش افزوده بدست آمد. ما توانستیم چندین ایزوله باکتریایی با قابلیت تولید آنزیم هایسلولیت کی را خالص سازی کنیم که پتانسیل کاربرد در تجزیه مواد گیاهی را دارا می باشند. از خصوصیات قابل توجه ایزوله خالص سازی شده توانایی رشد بر روی کاه گندم و جو آماده سازی نشده بود.

کلیدواژه ها

سلولز، سلولاز، باکتری های سلولیتیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.