اندازه گیری فعالیت آنزیم فسفاتاز قلیایی و لیزوزیم در موکوس اپیدرم ماهی کپور معمولی(Cyprinus carpio)
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: نخستین همایش ملی تازه های سلولی مولکولی
- کد COI اختصاصی: NCNCMB01_026
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2479
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
دانشیار گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
دانشیار گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده
هدف از این مطالعه تع یین سطح فعالیت آنزیم لیزوزیم و آنزیم فسفاتاز قلیایی در موکوس اپیدرم ماهی کپور معمولی بود، موکوس پوست دارای تعدادی از ضد میکروب ها مانند لیزوزیم، لکتین، آلکالین فسفاتاز و دیگر پروتئین هاست. حضور این آنزیم ها در موکوس اپیدرم نشان دهنده تکامل دستگاه ایمنی ذاتی ماهیان در دوره های مختلف تکاملی، در جهت سازگاری و بقا بیشتر این جانداران خونسرد در محیط زیست است. بدین منظور موکوس از سطح اپیدرم ماهی جمع آوری و پس از حل شدن در محلول بافر فسفات سدیم سانتریفوژ شد، برای تعیین سطح فعالیت آنزیم فسفاتاز قلیایی از دستگاه اسپکتروفتومتر و کیت های تولید شده توسط شرکت پارس آزمون استفاده گردید. سنجش آنزیم لیزوزیم به روش کدورت سنجی و به وسیله دستگاه اسپکتروفتومتر انجام شد؛ برای سنجش لیزوزیم از باکتری لیوفلیزه Micrococcus lyzodeikticus به عنوان سوبسترا استفاده شد؛ برای تهیه این سوسپانسیون، باکتری میکروکوکوس در بافر فسفات پتاسیم حل شد و جذب این محلول در مقابل شاهد(کووت حاوی بافر فسفات پتاسیم) در طول موج 450 نانومتر، 7/ 0- 6/ 0 تنظیم شد؛ کاهش در جذب سلول های میکروکوکوس لیزودیکتیکوس به مدت 10 دقیقه در طول موج 450 نانومتر ثبت گردید. یک واحد فعالیت آنزیم, به صورت مقدار آنزیمی که در طول موج 450 نانومتر و دمای 25 درجه سانتیگراد، کاهشی معادل 001 /0 در دقیقه در جذب سلول های میکروکووس لوتئوس ایجاد می کند، بیان می شود. نتایج نشان داد که آنزیم لیزوزیم و فسفاتاز قلیایی در شرایط طبیعی و عدم وجود عواملاسترس زا هرچند در مقدارکم، در موکوس اپیدرم ماهی کپور وجود دارد.کلیدواژه ها
کپور معمولی، موکوس، لیزوزیم، فسفاتاز قلیاییمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.