بررسی بارمیکروبی وآلودگی به لیستریا مونوسیتوژنز و اشرشیاکولی دربستنی های سنتی شیراز

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی تازه های سلولی مولکولی
  • کد COI اختصاصی: NCNCMB01_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 824
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی قربانی رنجبری

دانشجوی دکترای دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون (عضوباشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون) ایران

ملیحه ترابیده

دانشجوی صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحدکازرون - ایران (عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون)

نازنین قربانی رنجبری،

دانشجوی شیلات دانشگاه علوم وفنون دریایی خرمشهر(عضودفتر استعدادهای درخشان)

زهرا قربانی رنجبری

دانشجوی شیلات دانشگاه علوم وفنون دریایی خرمشهر(عضودفتر استعدادهای درخشان)

چکیده

سابقه وهدف:بستنی با توجه به مواد تشکیل دهنده و PH نزدیک به خنثی محیط مناسبی برای رشدمیکروارگانیسم ها می باشد. در ایران تولیدبستنی های غیرپاستوریزه تحت عنوان بستنی های سنتی رایج بوده و آلودگی این محصول به میکروارگانیسم ها ی بیماری زا سبب مسمومیت ها و عفونت های غذایی شده و سلامت افراد را به خظر می اندازد. لذا مطالعه حاضر جهت بررسی بارمیکروبی وآلودگی به لیستریا منوسیتوژنز و اشرشیاکولی دربستنی های سنتی شهر شیرازصورت پذیرفت. موادوروش کار:تعداد 120 نمونه بستنی بطور تصادفی ازمراکز توضیع در سطح شهر شیراز در بهار وتابستان سال 1390 اخذ گردید. ودر شرایط استاندارد مورد آزمایش از نظر شمارش کلی بکتریها، شمارش انتروباکتریاسه وکلی فرم به منظور بار میکروبی وهمچنین آزمایش های لازم جهت حضور لیستریا منوسایتوژنز و اشرشیاکولی بر روی نمونه ها صورت پذیرفت. نتایج:یافته های این تحقیق نشان داد که 40 درصد نمونه ها از نظر تعداد کلی باکتریها براساس حد مجاز تعیین شده اداره استاندارد ایران غیر قابل قبول است. از طرفی 50 درصد نمونه ها ازنظرتعداد انتروباکتریاسه بیشتر از حد مجاز با میانگین 10³17x درهر میلی لیتر بود. آلودگی به اشرشیاکولی در فصل بهار 4.6 درصد و در فصل تابستان 7.3 درصد بود این در حالی بود که هیچ یک از نمونه ها به لیستریا منوسایتوژنز آلوده نبودند. لازم به ذکراست از لحاظ آماری اختلاف معنی داری بین آلودگی به اشرشیاکولی در فصول مورد بررسی وجود نداشت( 0.05> =P ). نتیجه گیری:بطورکلی با توجه به نتایج حاصل که دال بر آلودگی بالای نمونه های مورد مطالعه دارد. نظارت بهداشتی وکنترل مراکز تهیه، توضیع، عرضه و استفاده از شیرپاستوریزه درتهیه این فراورده الزامی می باشد.

کلیدواژه ها

بار میکروبی، بستنی سنتی، لیستریا، اشرشیاکولی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.