حق دسترسی مصرف کنندگان فضای الکترونیک به اطلاعات لازم در ایران و اتحادیه ی اروپا

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی و اولین همایش بین ‏المللی تجارت و اقتصاد الکترونیکی
  • کد COI اختصاصی: ECEC07_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 804
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن نجفی اصل

استادیار گروه حقوق دانشگاه حکیم سبزواری

بهروز ثابتی

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه حکیم سبزواری

چکیده

رشد و گسترش تکنولوژی و فناوری اطلاعات در چند دهه ی اخیر، قالب سنتی حقوق تجارت را شدیداً تحت تأثیر قرار داده است. این تحولات موجب شده تا حقوق مصرف کنندگان فضای مجازی تا حدی متنوع تر و جامع تر از حقوق مصرف کنندگان فضای حقیقی باشد. در میان حقوق مختلف مصرف کنندگان در فضای مجازی، «حق دسترسی به اطلاعات لازم» از جایگاه ویژه ای برخوردار است. توجه به عدم حضور فیزیکی طرفین قرارداد در مکانی حقیقی و ارتباط غیر مستقیم آنها در تجارت الکترونیک، اهمیت این مسئله را بیشتر مشخص میسازد. از طرفی دیگر رجوع به منابع اصلی قانون تجارت الکترونیک کشورمان یعنی قوانین و مقررات کشورهای پیشرفته ی اروپایی جهت تکمیل حمایت های حقوقی مربوط به این مصرف کنندگان، ضرورتی انکارناپذیر است. مطالعات تطبیقی نشان می دهد که مصرف کنندگان اروپایی در مقابل رویه های تجاری تقلب آمیز و انحصارطلبانه ی شرکت های بزرگ تجاری در فضای مجازی، از حقوق حمایتی کامل تر و جامع تری نسبت به مصرف کنندگان ایرانی برخوردار هستند. نمونه ی بارز این حمایت های اضافی، الزام به اعلام حق انصراف مصرف کننده به وی، جزئیات مربوط به روش محاسبه ی قیمت کالا و خدمات، آدرس محل ثبت و شماره ی ثبت تأمین کننده است؛ که از خسارات احتمالی مصرف کنندگان ناآگاه جلوگیری میکند.

کلیدواژه ها

مصرف کننده، تأمین کننده، قرارداد از راه دور، حق دسترسی به اطلاعات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.