بررسی خواص آنتی باکتریال نانوذرات فلزی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی فناوری نانو از تئوری تا کاربرد
  • کد COI اختصاصی: NCNTA02_199
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 8816
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب السادات شاه زیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوفیزیک ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان

چکیده

به موازات توسعه سریع زندگی بشری،کنترل اثرات مضر میکروارگانیسم ها امری غیر قابل اجتناب شده است، رشد سریع و کنترل نشده میکروارگانیسم ها می تواند منجر به بروز مشکلات جدی شود. با گسترش علم نانو تکنولوژی در دهه ی گذشته، فرصت های طلایی برای کشف تاثیرات ضد باکتریایی نانوذرات فلزی ایجاد گردیده است.از زمان عرضه آنتی بیوتیک ها و به کارگیری آن ها در درمان بیماری ها ،باکتری ها همواره در تلاش بوده اند که بر اساس قانون انتخاب طبیعی بتوانند نسبت به آنتی بیوتیک ها مقاومت پیدا کنند. استفاده بی رویه آنتی بیوتیک ها درسال های اخیر مشکلات فراوانی ناشی از تاثیرات سمی و به ویژه پیدایش سویه های مقاوم را به وجود آورده است.نانوذرات فلزی علاوه براثر مهاری ذره ،به دلیل اندازه کوچک،نسبت سطح به حجم زیادی که دارند و باعث تماس بیشتر با فضای بیرون می شوند، تاثیر ضد باکتریایی زیادی دارند . درتحقیقات انجام گرفته روی باکتری های گرم مثبت وگرم منفی نتایج به دست آمده حاکی از وسیع الطیف بودن خواص ضد میکروبی نانوذره اکسید روی است. تحقیاتی در زمینه خواص ضد میکروبی نانوذرات اکسیدآهن، نقره، کربنات کلسیم،دی اکسید تیتانیوم،اکسید کروم و ... نیزانجام گرفته است و هرکدام اثر ویژه ای در برابر باکتری ها از خود نشان داده اند،که دانشمندان بر این باورند که می توان از این نانوذرات به عنوان جایگزین مناسب آنتی بیوتیک ها استفاده نمود. تغییرات ضد میکروبی که از رشد باکتری بیماری زا ممانعت می کنند، یک هدف مطلوب محسوب می شود.نانومواد که پایه آن ها از یو نهای فلزی است، دارای فعالیت سلول کشی گسترده ای هستند که علیه باکتری، قارچ و ویروس فعالیت دارند.همچنین از خواص ضد میکروب ی نانوذرات در پوشش های انواع کاتتر،ایمپلنت، دندان مصنوعی،دریچه های مصنوعی قلب ودیگر وسایل بیمارستانی می توان نام برد .

کلیدواژه ها

نانوذرات فلزی ، خواص آنتی باکتریال ، میکروارگانیسم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.