کاربرد نانو فوتو کاتالیست پایه زئولیتی در فرآیند گوگردزدایی اکسایشی از ترکیبات نفتی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی فناوری نانو از تئوری تا کاربرد
- کد COI اختصاصی: NCNTA02_187
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2602
نویسندگان
گروه شیمی کاربردی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم دارویی
گروه مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی دانشکده فنی مهندسی واحد تهران جنوب
گروه شیمی کاربردی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم دارویی
گروه شیمی کاربردی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم دارویی
چکیده
گوگردزدائی برای محیط زیست بسیار حائز اهمیت بوده همچنین موجب افزایش عمر مفید موتورهای احتراقی می گردد و سوخت هایی سبز ، قابل تحمل و حاوی کربن خنثی برای کاربردهای سل(سوختی) به دست می دهد. علت اصلی تولید سوخت با مقادیر گوگرد بسیار کم در پالایشگاه های نفت، مشکلات زیست محیطی نظیر آلودگی هوا و بارش باران های اسیدی و مضرات حاصل از آلایندگی های این سوخت ها برای سلامت انسان است. در این مطالعه به جای استفاده از فرآیندهای پر هزینه که نیازمند دمای بالا و فشار بسیار زیاد می باشد از روش های اکسیداسیون فوتو کاتالیستی در دما و فشار محیط بهره گرفته شده است.وکارایی این روش در مقایسه با سایر روش ها مورد ارزیابی قرار گرفته است. در این تحقیق ضمن سازماندهی و تحلیل مطالعات انجام گرفته برروی گوگردزدائی فوتوکاتالیستی و فوتوشیمیایی سوخت شبیه سازی شده، تاثیر پارامترهای گوناگون همچون مقدار جرم فوتوکاتالیست، زمان تابش، مقدار عامل اکسیدکننده در واکنش گوگردزدائی اکسایشی (ODS) مورد بررسی قرار گرفته و فوتوکاتالیست های پایه نانوتیتانیا دوپه شده درون ساختار زئولیت و بارگذاری شده روی سطح زئولیت و نیز نانوتیتانیای خالص توصیف شده اند. در این تحقیق به جای استفاده از فرآیند های پر هزینه که نیازمند دمای بالا و فشار بسیار زیاد می باشد از روش های اکسیداسیون فوتوکاتالیستی در دما و فشار محیط بهره گرفته شده است وکارایی این روش در مقایسه با سایر روش ها مورد ارزیابی قرار گرفته است. در آزمایش های صورت گرفته با فوتوکاتالیست TiO2(P25) مشخص گردید که TiO2 خالص به عنوان فوتوکاتالیست در فرآیند تخریب گوگرد نتایج بهتری را نسبت به فوتوکاتالیست های بارگذاری شده یا دوپه شده TiO2 روی سطح زئولیت از خود نشان می دهد.کلیدواژه ها
فوتو کاتالیست, گوگردزدایی, زئولیت, ترکیبات نفتیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.