رنگ زدایی پساب رنگزای راکتیو توسط نانوالیاف پلی اکریلونیتریل
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی فناوری نانو از تئوری تا کاربرد
- کد COI اختصاصی: NCNTA02_086
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 832
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده مهندسی نساجی
استادیار، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده مهندسی نساجی
استاد، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده مهندسی نساجی
چکیده
حجم زیاد آب و مواد شیمیایی مصرفی در صنایع نساجی سبب می شود بار آلودگی این صنعت نیز در میان سایر صنایع بالا باشد. در میان آلاینده های این صنعت، رنگ زاها از سایر آلاینده ها سمی تر بوده و حضور آن ها در محیط بیشتر حس می شود. در میان رنگزاهای مورد استفاده برای کالای سلولزی،رنگزای راکتیو به دلیل داشتن وزن مولکولی بالا و ساختار آروماتیک آلاینده تر از سایر رنگز اهاست. این رنگ زاها به شدت در آب محلول بوده و به آسانی توسط روش های تصفیه زدوده نمی شوند. به همین دلیل در این تحقیق به حذف رنگزای راکتیو از پساب پرداخته شد. در میان روش های تصفیه پساب، استفاده از فیلتر کردن غشایی توسط غشاهای ساخته شده از نانوالیاف، می تواند بهتر از بقیه روش ها باشد، چون این غشاها بسیار متخلخل بوده و منافذ آن ها از درون به هم پیوسته می باشند و هم چنین می توان به راحتی آن ها را عاملدار نمود.در این تحقیق سعی شد با استفاده از غشای حاصل از الکتروریسی محلول wt% ء13 PAN/DMF، رنگزای C.I Reactive Blue 13 از پساب رنگرزی شبیه سازی شده با غلظت 0/2 گرم بر لیتر حذف گردد. در همین راستا، تأثیر عوامل مختلف بر بازده رنگزدایی مانند نوع سیستم فیلتر کردن، مدت زمان الکتروریسی و فشار کاربردی بررسی شد. در روش فیلتر کردن جریان عرضی با فشار 1/9bar،بازده رنگزدایی %16/91 بدست آمد. بررسی تأثیر مدت زمان الکتروریسی مشخص نمود 4 ساعت الکتروریسی برای رسیدن به بازده بالاتر مناسب است. برای افزایش بازده از آلوم به عنوان منعقد کننده استفاده گردید. با بررسی تأثیر غلظت آلوم و در شرای 1000rpm سرعت بهم زدن محلول،pH=3/94 و دمای محیط، با افزودن یک جای آلوم با غلظت1500ppm باز 79/25% حاصل شد.کلیدواژه ها
پساب، غشای تشکیل شده از نانوالیاف، فیلتر کردن، انعقاد، رنگزای راکتیومقالات مرتبط جدید
- تحلیل عددی تاثیر متغیرهای ضخامت و طول نمونه بر ناهمگنی کرنش ورق مسی براساس تعداد پاس های فرایند پرس کاری شیاری
- بهینه سازی سیستم راهگاهی و کاهش عیوب ریخته گری در پروانه پمپ با استفاده از نرم افزار Pro-CAST
- تاثیر انجماد نفوذ یکنترل شده بر سینتیک همگن سازی آلیاژ ۷۰۶۸ آلومینیم
- کاربرد تکنولوژی و فناوری در تولیدات خودرو و مهندسی مکانیک
- مروری بر فرصت ها و چالش های هوش مصنوعی در حوزه استخراج از معادن
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.