کاربرد نانو کلات پتاسیم در افزایش تحمل بذر ذرت به تنش شوری

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی فناوری نانو از تئوری تا کاربرد
  • کد COI اختصاصی: NCNTA02_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 753
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم زاهدی فر

استادیار گروه مرتع و آبخیزداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه فسا

چکیده

مهم ترین مرحله رشد هر گیاهی مرحله جوانه زنی بذر است که تحت تاثیر فکتورهای محیطی مانند شوری قرار می گیرد. یکی از راه های افزایش تحمل بذر به شرایط نامساعد محیطی پیش تیمار کردن آن می باشد. تحقیقی در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار به منظور بررسی اثر پیش تیمار کردن بذر با نانو کلات پتاسیم بر ویژگی های جوانه زنی و دانهال ذرت تحت شرایط شوری پایه ریزی شد. تیمارها شامل سه سطح کود نانو کلات پتاسیم (1/5،0 و 3%) و پنج سطح شوری (1/5،1،0/5،0 و 2%) با مقادیر مساوی کلرید سدیم و کلسیم بودند. پیش تیمار کردن بذر درصد جوانه زنی و سرعت جوانه زنی را به صورت معنی داری افزایش داد. بیشترین درصد و سرعت جوانه زنی در بذور تیمار شده با 1/5 درصد کود نانو کلاته پتاسیم بدون تنش شوری به دست آمد. در حالی که کمترین مقدار در تیمارهای بدون پیش تیمار و با کاربرد بیشترین سطح شوری (2%) بود. با افزایش سطح شوری، میانگین زمان جوانه زنی در بذور پیش تیمار شده و نشده افزایش یافت. اثر شوری در بذور پیش تیمار شده کمتر از تیمار نشده بود.

کلیدواژه ها

سرعت جوانه زنی، درصد جوانه زنی، میانگین زمان جوانه زنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.