ارزیابی اثر ضد باکتریای نانو کامپزیت گوگرد دار نقره

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی فناوری نانو از تئوری تا کاربرد
  • کد COI اختصاصی: NCNTA02_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 936
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا علافچیان

استادیار، پژوهشکده نانوفناوری و مواد پیشرفته، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان-ایران

سید امیرحسین جلالی

استادیار، پژوهشکده زیست فناوری و مهندسی زیستی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان-ایران

پوراندخت گلکار

استادیار، پژوهشکده زیست فناوری و مهندسی زیستی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان-ایران

محمد مهدی دوازده امامی

پژوهشگر، پژوهشکده نانوفناوری و مواد پیشرفته، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان-ایران

چکیده

داروهای ضد میکروبی متعددی برای کشتن و مهار کردن میکروب ها از جمله باکتری ها، قارچ ها و ویروس ها سنتز شده اند و اثر درمانی آنها بخوبی اثبات شده است. زیست مواد نانو ساختار، دارای خواص فیزیکی منحصر به فرد از جمله فوق العاده کوچک و قابل کنترل بودن، نسبت سطح به جرم بالا ، واکنش پذیری بالا و دارا بودن ساختار کارکردی هستند. از مهمترین نانو ذرات با خاصیت باکتری کشی نانو ذره نقره است. استفاده از این نانو ذره بر روی سطوح با اثر ضد باکتریایی، افزایش میزان اثر ضد باکتریایی و نیز کاهش میزان مصرف این نانو ذره از اهداف مورد توجه می باشد. در این مطالعه با استفاده از فیلم نازک نانومتری تشکیل شده از 3-تری-متوکسیل- 1-پروپان تیول و تترا اتیل اورتوسیلیکات به روش سل - ژل و پوشش دهی آن با نانو ذره نقره سنتز شده به روش شیمیایی و تشکیل یک کلویید اقدام به ارزیابی اثر ضد باکتریایی این فیلم نانومتری شده است. غلظت مشخصی از این کلویید در روش انتشار دیسک استفاده و اقدام به ارزیابی اثر ضد باکتریایی این ترکیب بر ضد باکتری های گرم مثبت باسیلوس سرئوس و گرم منفی سالمونلا تیفی موریوم شد. این تحقیق نشان می دهد، فیلم تشکیل شده بر روی سطح، ضمن حفظ اثر ضد باکتریایی نانو ذره نقره، توانسته است قدرت اثر ضد باکتریایی را نیز افزایش دهد.بنابراین فیلم تشکیل شده قابلیت استفاده در سطوح با خاصیت ضد میکروبی را دارد.

کلیدواژه ها

نانوذره نقره، سل – ژل، روش انتشار دیسک، باسیلوس سرئوس، سالمونلا تیفی موریوم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.