جداسازی CO2 از گازهای خروجی دودکش نیروگاه ها توسط تماس دهنده غشایی نانو ساختار

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی فناوری نانو از تئوری تا کاربرد
  • کد COI اختصاصی: NCNTA02_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1239
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام گروهی

پژوهشگاه نیرو تهران، ایران

امیر سهرابی کاشانی

پژوهشگاه نیرو تهران، ایران

سوسن داوری

پژوهشگاه نیرو تهران، ایران

چکیده

ءCO2 به عنوان یکی از عوامل مهم گرمایش جهانی و تخریب لایه ازن مطرح می باشد که به طور عمده در نیروگاه های سوخت فسیلی تولید می شود. طبق آزمایشات انجام گرفته در پروژه اطلس آلودگی نیروگاه های کشور، فاکتور انتشار CO2 نیروگاه های کشور 0/706kg/Kwh می باشد. بنابراین هدف از انجام این تحقیق حذف بخشی از CO2 تولیدی در نیروگاه ها به منظور کاهش اثرات تخریبی آن می باشد. در این پروژه از تماس دهنده غشایی و غشاهای فیبر توخالی پلی پروپیلن به همراه حلال MEA استفاده شد.آزمایشات در مقیاس bench و پایلوت انجام گرفت. شبیه سازی جرم و مومنتوم انجام گرفت و نتایج شبیه سازی با داده های تجربی صحت سنجی شد. راندمان حاصل در بخش پایلوت بالای 99% بود که در مقایسه با سیستم های متعارف مصرف حلال بسیار کمتر است.

کلیدواژه ها

تماس دهنده غشایی؛ جداسازی CO2 ؛گاز دودکش نیروگاه ها؛غشاء پلی پروپیلن؛ حلال MEA، شبیه سازی Comsol

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.