تحلیل جریان غیر دارسی درون مصالح سنگریزه ای با استفاده از تئوری جریان های متغیر تدریجی

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: 240_7486954208
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2038
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محمد شعاعی

کارشناسی ارشد سازه های هیدرولیکی دانشکده عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر

حبیب اله بیات

دانشیار دانشکده عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

در شرایطی که سرعت جریان در درون مصالح متخلخل از حد بحرانی خود تجاوز نماید قانون دارسی دیگر اعتبار نخواهد داشت . برای تحلیل جریان های غیردارسی درون مصالح سنگریزه ای از حل معادله دیفرانسیلی پارکین که از ترکیب معادله پیوستگی و معادله نمایی (که در آن i گرادیان هیدرولیکی و V سرعت متوسط جریان است ) بدست می آید ، استفاده می شود .از آنجائیکه حل معادله پارکین همراه با محاسبات حجیم و پیچیده می باشد ، جهت تحلیل این نوع جریانها ، از روش دیگری نیز که متکی به تئوری جریانهای متغیرتدریجی است می توان استفاده نمود. مزیت اصلی استفاده از تئوری جریانهای متغیرتدریجی در تحلیل جریان های غیردارسی درون مصالح سنگریزه ای ،در سادگی روش محاسباتی ، تعیین آسان و دقیق سطح آزاد آب و امکان استفاده از این روش در حل مسائل کاربردی و مهندسی می باشد . آنچه که در مقاله حاضر تبیین می شود ، تشریح مبانی نظری کاربرد تئوری جریانهای متغیرتدریجی در تحلیل جریانهای غیردارسی درون مصالح سنگریزه ای و بررسی محدودیت ها و نقاط قوت روش مذکور در حل مسائل کاربردی مهندسی می باشد . اعتبار و صحت تئوری جریانهای متغیرتدریجی در تحلیل جریانهای غیردارسی درون مصالح سنگریزه ای منوط به دو شرط اصلی : الف- اعتبار و دقت روابط تجربی موجود برای محاسبه شیب خط انرژی یا گرادیان هیدرولیکی ، ب- صحت فرض هیدرواستاتیک بودن توزیع فشار می باشد . لذا در مقاله حاضر ، هم اعتبار استفاده از روابط تجربی– ریاضی موجود برای محاسبه شیب خط انرژی یا گرادیان هیدرولیکی و هم تعیین شرایط صحت فرض هیدرواستاتیک بودن توزیع فشار در استفاده از روابط تئوری جریانهای متغیرتدریجی ، با اتکا به تحلیل های ریاضی و مشاهدات ، بررسی می شود

کلیدواژه ها

جریان غیردارسی ، مصالح سنگریزه ای ، تئوری جریانهای متغیر تدریجی ، محیطهای متخلخل درشت دانه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.