اثرات مهاری تمرینات همزمان، استقامتی- قدرتی(تمرینات موازی)و قدرتی، بر توسعه قدرت

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش علمی سالانه دانشگاه رازی
  • کد COI اختصاصی: RAZICONF01_234
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2531
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یزدان فروتن

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه رازی کرمانشاه،

ناصر بهپور

استادیار، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه رازی کرمانشاه

وحید تادیبی

استادیار، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه رازی کرمانشاه،

داریوش شیخ الاسلامی وطنی

استادیار، دانشگاه کردستان.

چکیده

هدف: بررسی اثرات مهاری تمرینات همزمان استقامتی- قدرتی(تمرینات موازی)و قدرتی بر توسعه قدرت بود.بدین منظور، 16 پسر ورزشکار داوطلب به صورت تصادفی به دو گروه تجربی (تمرینات هوازی بیشینه که بهدنبال آن تمرینات قدرتی انجام میشد) و کنترل (فقط تمرینات قدرتی) تقسیم شدند. تمرینات به مدت 8 هفته، هفته ای 3 جلسه و هر جلسه 90 دقیقه انجام شد. در تمرینات هوازی بیشینه، 6 ست 3 دقیقه ای تمرین اینتروال، با شدت 85% تا 100% ضربان قلب ذخیره، به همراه سه دقیقه ریکاوری مابین (همراه با 40% شدت کاربیشینه) انجام شد. تمرینات مقاومتی شامل 4 ست تمرین پرس پا، 4 ست پرس سینه، با 75% یک تکرار بیشینه و حداکثر تکرار برای رسیدن به خستگی بود. کل کار انجام شده در هر ست (تعداد وزنه زدن تا رسیدنبه خستگی) در هر دو گروه ارزیابی شده و با هم مقایسه گردید.نتایج پژوهش حاضر، افزایش معناداری در تعداد تکرار پرس سینه، در گروه تمرین قدرتی و موازی به ترتیب (25/97% و 17/25% ) و پرس پا به ترتیب (33/30% و 25/70%) را نشان داد. (0/000> =P). با توجه به نتایج، میتوان بیان کرد که دو نوع تمرین قدرتی و موازی باعث بهبود قدرت میشوند. لذا، مربین و ورزشکاران میتوانند ازتمرینات موازی در برنامههای فصل بدنسازی و در فصل مسابقات استفاده کنند تا از یکنواختی تمرینات قدرتی و احتمالا از دلزدگی و تمرینزدگی جلوگیری شود.نتیجه این که تمرینات قدرتی هیچ اثر تداخلی در توسعه قدرت نسبت به گروه قدرتی نداشت.

کلیدواژه ها

تمرینات همزمان،تمرین مقاومتی،تمرینات هوازی،افزایش قدرت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.