بررسی تأثیر شاهنامه فردوسی بر گرشاسب نامه اسدی طوسی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش علمی سالانه دانشگاه رازی
  • کد COI اختصاصی: RAZICONF01_212
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2085
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید مبارک

استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه رازی

چکیده

در این پژوهش میزان و چگونگی اثرگذاری شاهنامه فردوسی برگرشاسبنامه اسدی طوسی در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه رازی و در سال 1390 انجام گرفته است. موضوع اصلی دراین کار، حماسه و اسطوره است و میکوشد که به طریق مطالعه کتابخانهای و در محدوده ادبیات حماسی با نقد و تحلیل متن شاهنامه و گرشاسب نامه و تطبیق آنها با یکدیگر به این نکته دست یابد که گرشاسب نامه اسدی در شکل، محتوا، زبان و جنبه های ادبی از شاهنامه فردوسی تبعیت کرده است و همسانی منابع یا نزدیکی زمان سروده شدن دو اثر، یکسان بودن موضوع تنها به مقدار اندکی اسباب شباهت دو اثر را فراهم آورده است این نتیجه، با سخن مولف گرشاسبنامه در آغاز کتاب که از توج هاش به شاهنامه خبر داده است، همسو می باشد البته برخی تطابقهای اسطوره با تاریخ که در گرشاسب انجام گرفته است ولی در شاهنامه خبری از آن نیست، بیانگر تفاوت روحیه دو شاعر و مردم زمانه آن دو در پذیرفتن و کنار آمدن با حماسه ها و اسطوره ها می تواند باشد.

کلیدواژه ها

اسطوره و حماسه، شاهنامه، اثرگذاری، گرشاسب نامه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.