طواری اجرای احکام مدنی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش علمی سالانه دانشگاه رازی
  • کد COI اختصاصی: RAZICONF01_194
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2822
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی عباس حیاتی

عضو هیات علمی گروه الهیات دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه رازی

چکیده

طواری جمع طاریه و به معنای به ناگاه روی داده و به ناگاه در آمده است. این اصطلاح در مبحث مقررات آئین دادرسی مدنی و با ترکیب «طواری دادرسی» دارای معنای تخصصی مشخصی است. منظور از طواری دادرسی رویدادهایی است که در برخلاف جریان عادی دادرسی عارض می شود و دادگاه لازم است حسب مورد نسبت به آن اقدام مقتضی به عمل آورد. از جمله طواری دادرسی، دعاوی طاری است. این دعاوی که شامل دعوای متقابل، دعوای اضافی، دعوای ورود و جلب ثالث است، ممکن است، در هر دعوایی بر خلاف جریان طبیعی دادرسی اقامه گردد. حجر یا فوت یکی از اصحاب دعوا و ایرادات از دیگر طواری دادرسی هستند. در این نوشتار غرض پرداختن به طواری دادرسی که مقوله ای مفصل است نمی باشد. بلکه این مقدمه فتح بابی بود برای تشریح عنوان مقال ه. اصطلاح طواری اجرای احکام مدنی کمتر رائج بوده و شاید به ندرت از آن استفاده شده است. با وجود این بی مسمی نیست اگر آن را برای تسمیه وقایع و اموری که ممکن است در جریان اجرای حکم دادگاه روی دهد استعم ال نمائی م. در روند اجرای احکام ممکن است وقایعی به مانند طواری دادرسی اتفاق افتد که دادگاه مجری حکم نمی تواند، بدون توجه به آن روند اجرای حکم را تعقیب نماید. عارض شدن هر یک از طواری اجرای احکام مدنی اقدام قضایی مناسبی را از سوی دادگاه مجری حکم می طلبد. در این نوشتار هر یک از طواری مورد اشاره و تصمیم یا قدامی که در پی آن ضروری است مورد بررسی قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

اجرای احکام مدنی، اجرائیه، اجرای حکم، حکم قطعی، طواری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.