بررسی چالش های طرح یکپارچه سازی اراضی دشت میان دربند شهرستان کرمانشاه با استفاده از PRA

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش علمی سالانه دانشگاه رازی
  • کد COI اختصاصی: RAZICONF01_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 640
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیومرث زرافشانی

دانشیار گروه ترویج و توسعه روستایی

رضوان قمبرعلی

دانشجویان دوره دکتری گروه ترویج و توسعه روستایی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی

خدیجه مرادی

دانشجویان دوره دکتری گروه ترویج و توسعه روستایی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی

شهپر گراوندی

دانشجویان دوره دکتری گروه ترویج و توسعه روستایی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی

چکیده

قطعه قطعه بودن و پراکندگی اراضی، یکی از مهم ترین چالش های ساختاری نظام بهره برداری است که آینده توسعه کشاورزی کشور را با تهدید روبرو ساخته است. طرح یکپارچه سازی اراضی یکی از کاربردی ترین راهکارهایی است که می تواند تا حدود زیادی این چالش را مرتفع سازد. لذا با توجه به نقش کلیدی این گونه طرح ها در عمران و آبادانی مناطق روستایی و اقتصاد کشور، در پژوهش موردی حاضر سعی شده است که به بررسی چالش های طرح یکپارچه سازی اراضی دشت میان در بند شهرستان کرمانشاه با استفاده از رهیافت مشارکتی پرداخته شود. برای این منظور روستای جلوگیره سفلی که یکی از روستاهای تحت پوشش طرح بود، مورد بررسی قرار گرفت. سپس، داده های مورد نیاز با استفاده از تکنیک های درخت مشکلات، گروه متمرکز، مصاحبه انفرادی در فاصله زمانی 1389 تا 1390 جمع آوری شدند. تحلیل محتوایی اطلاعات جمع آوری شده نشان داد که طرح یکپارچه سازی اراضی با چالش هایی نظیر؛ عدم توجه به اصول پایداری و تخریب ساختار و بافت خاک، عدم توجه به زیر ساخت های سنتی روستاها، ضعف دیدگاه های کل نگر درطرح، فقدان مشارکت واقعی مردم، کمبود تجهیزات، امکانات و نیروی انسانی ماهر و متخصص و عدم ضمانت اجرایی تعهدات مسئولین روبرو می باشد.

کلیدواژه ها

یکپارچه سازی اراضی،مشکلات، ارزیابی مشارکتی روستایی، تحلیل محتوا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.