کاربردهای طبی گیاه دارویی شاهدانه ( منطقه مورد مطالعه غرب ایران)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین همایش ملی گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: HERBAL03_214
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2547
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد باباخانی

کارشناس ارشد منابع طبیعی و دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تربیتی دانشگاه پیام نور تهران واحد جنوب

ابراهیم باباخانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام، مدیر مرکز رشدکشاورزی مناطق گرمسیری استان کرمانشاه

سیاوش طایی سمیرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

گیاه شاهدانه که از تیره canabinaceae با نام علمیCannabis sativa می باشد. شاهدانه دراستانهای گیلان و مازندران کشت می شود. در بندرگز، خراسان، غرب ایران، ترمیس در اراک، بلوچستانو جنوب غربی ایران می روید. این تحقیق به منظور شناخت گیاه شاهدانه از لحاظ ترکیبات شیمیایی و موارد مصرف دارویی انجام پذیرفته است. در این تحقیق ابتدا نقشه های جغرافیایی استان های غربی ازمراجع رسمی کشور تهیه و پس از شناسایی مسیرها به محل های مورد نظر مراجعه شد. نمونه هایی از گیاه شاهدانه جمع آوری و جهت شناسایی و بررسی به هرباریوم منتقل شد. مواد مؤثره شاهدانه را از گلهای رزین دار و برگ های گیاهی به نام( Cannabis (sativa بدست می آورند. بطور کلی ترکیبات و مواد مؤثره این گیاه از لحاظ ایجاد طبقه بندی شیمیایی جزء دسته رزین ها میباشد. ترکیبات موثره شاهدانه، کانابینوئید ها نامیده می شوند. انواع گوناگونی از کانابینوئید ها شامل تترا هیدرو کانابینول، کانابینول، کانابیدیول، اسید کانابینولیدیک، کانابیگرول و کانبیکرومن توسط گیاه سنتز می شوند. شاهدانه علاوه بر رزین دارای مقداری روغن فرار است که حاوی ترپن ها و سزکوئی ترپن (کانابی نن) میباشد علاوه بر این در آن تری گونلین، کانابی ساتیف الکالوئید و کربنات کلسیم نیز یافت می شود.گیاه شاهدانه در درمانبیماری هایی از قبیل زکام، ناراحتی های پس از زایمان، استفراغ شدید، زخم سر وکچلی، کزاز، درد شکم و سوء هاضمه، میگرن و نورالژی و رماتیسم و درد اعصاب مفید است.

کلیدواژه ها

گیاه دارویی شاهدانه، غرب ایران، ترکیبات شیمیایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.