بررسی اثر سمیت سلولی عصاره گیاه Salvia sahendica بر لاین سلولی سرطان دهانه رحم (HeLa)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین همایش ملی گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: HERBAL03_146
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 857
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه سینا

کارشناس ارشد رشته زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر

فرخنده نعمتی

عضو هیئت علمی دانتشکده زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر

عباسعلی دهپوری جویباری

عضو هیئت علمی دانتشکده زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر

چکیده

امروزه میزان بالای مرگ و میر در بین بیماران سرطانی، نشان دهنده کارایی محدود روشهای درمانی موجود مثل رادیوتراپی، شیمی درمانی و جراحی است. در دهه های اخیر، گیاهان به عنوان یکی از منابع اصلی مواد فعال بیولوژیکی مورد توجه قرار گرفته اند Salvia sahendica با نام فارسی مریم گلی سهندی نیز شناخته میشود، یکی از گیاهان بومی استان آذربایجان میباشد. هدف از این تحقیق آزمایش فعالیت سمیت سلولی عصارههای اتانولی خام تهیه شده از گیاه این بر لاین سلولی HeLa می باشد. اثر عصاره اتانولی بر مهار تکثیر سلول و فعالیت سمیت سلولی بر لاین سلولی سرطانی دهانه رحم HeLa با روش رنگآمیزی و آزمون محیط کشت تترازولیوم MTT مورد بررسی قرار گرفت. محیطهای کشت با غلظتهای 0/156، 0/312، 0/625، 1/25، 2/5، 7/5 و mg/ml 10 از عصاره خام اثر داده شدند. چگالی نوری OD محلول رنگی در طول موج 570 نانومتر توسط دستگاه ELISA Reader تعیین شد. همچنین مهار رشد سلولها در معرض عصارهها محاسبه شد نتایج نشان دادند که عصاره اتانولی در غلظتهای 0/156، 0/312، 0/625، و mg/ml 1/25 تکثیر سلول های سرطانی Hela را با تفاوت معنیدار با سلولهای کنترل، کاهش داد 0.05 > p بیشترین اثر ممانعت کنندگی در سلولهای HeLa بعد از انکوباسیون در غلظت mg/ml 0/625 مشاهده شد. 68/02% نتایج نشان دادند که غلظتهای تولید کننده 50 درصد از مهار رشد IC50 توسط عصاره های Salvia ،sahendica برابر با mg/ml 3/45 بود. احتمالاً اثر ممانعتکنندگی عصاره Salvia sahendica بر تکثیر سلول های سرطانی Helaبه علت متابولیتهای ثانویه بوده است.

کلیدواژه ها

سمیت سلولی، عصاره اتانولی، Salvia sahendica، لاین سلولی HeLa

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.