تاثیر 8 هفته تمرینات تناوبی به همراه خوردن سرکه سیب و آبغوره بر آنزیم هایکبدی در فوتبالیست جوان مبتدی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین همایش ملی گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: HERBAL03_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1734
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد عبدی

هیات علمی گروه فیزیولوژی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آیت الله آملی، آمل

ارود مهاچر ایروانی

دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آیت الله آملی، آمل

میترا روزبهانی

دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آیت الله آملی، آمل

رودابه سلیمانی دلارستاقی

دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آیت الله آملی، آمل

چکیده

هدف از این پژوهش اثر بررسی تاثیر 8 هفته تمرینات تناوبی به همراه خوردن سرکه سیب و آبغوره بر آنزیم های کبدی در فوتبالیست جوان مبتدی بود. روش تحقیق: در این مطالعه، 30 فوتبالیست جوان مبتدی به صورت تصادفی در سه گروه (یک گروه کنترل و دو گروه تجربی) تقسیم شدند. گروه های تمرینی به مدت هفته به تمرین منتخب فوتبال پرداختند. آزمودنی های همراه وعده های اصلی غذایی ml 15 سرکه سیب و آبغوره رقیق شده می خوردند. نمونه های خونی از ورید بازویی آزمودنی ها، دو روز قبل از شروع برنامه تمرینی و دو روز بعد از برنامه تمرینی جمع آوری شد. برای تعبین تفاوت معنی داری بین گروه ها از ازمون ANOVA یک طرفه و برای تفاوت های درون گروهی از آزمون های تعقیبی LSD استفاده شد. سطح معنی داری برای تمام محاسبات 0.05> p در نظر گرفته شد. نتایج: نتایج نشان داد که میانگین AST و ALT در گروه تمرین - مکمل سرکه سیب و تمرین - مکمل آبغوره بعد از هشت هفته تمرین کاهش داشته ولی فقط اختلاف معنی داری در میزان AST بین سه گره مشاهده شد. آزمون تعقیبی نشان داد که اختلاف معنی داری بین گروه سرکه سیب و آبغوره با گروه کنترل وجود داد 0.003= P نتیجه گیری کاهش میزان انزیمهای کبدی در این تحقیق احتمالا مربوط مصرف مکمل می باشد. بنابراین کاهش میزان این انزیم ها ممکن است ناشی از اثر مهاری مکمل های بوده و از اسیب های کبدی جلوگیری می کند

کلیدواژه ها

تمرینات تناوبی، سرکه سیب و آبغوره، بر آنزیم های کبدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.