امکان سنجی پالایش علفکش متری بیوزین در خاک با کاربرد کودهای آلی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: پنجمین همایش علوم علف های هرز ایران
- کد COI اختصاصی: IRANWEED05_209
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 662
نویسندگان
دانشجوی دکتری علوم علف های هرز دانشگاه محقق اردبیلی
هیئت علمی گروه زراعت دانشگاه فردوسی مشهد
هیئت علمی گروه زراعت دانشگاه فردوسی مشهد
هیئت علمی گروه زراعت دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
با توجه به اهمیت متری بیوزین به عنوان یک آلاینده آلی زیست محیطی، آزمایشی بصورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل علف کش متری بیوزین در 2 سطح 525 و 1050 گرم ماده موثره در هکتار و کودهای آلی در 4 سطح (کمپوست زباله شهری، کود گاوی، مرغی و گوسفندی) به همراه شاهد فاقد ماده آلی بودند. پس از کاربرد علف کش، نمونه گیری از خاک در عمق 0 تا 15 سانتی متری در فواصل زمانی 2 ساعت، 3، 7، 15، 30، 55، 90 و 120 روز پس از کاربرد متری بیوزین انجام شد. برای اندازه گیری باقی مانده متری بیوزین از دستگاه HPLC استفاده شد. نتایج نشان دادند که تجزیه متری بیوزین با کاربرد کودهای آلی افزایش یافت و تجزیه آن در تیمارهای کاربرد کمپوست زباله شهری و کود مرغی از سرعت بالاتری نسبت به سایر تیمارها برخوردار بود بطوریکه ضریب تجزیه (k) متری بیوزین در مقدار کاربرد 1050 گرم در هکتار در تیمارهای کمپوست زباله شهری، کود مرغی، گاوی و گوسفندی به ترتیب 1/33، 1/25، 1/16 و 1/11 برابر تیمار فاقد کود آلی بود. براساس نتایج آزمایش کاربرد کودهای آلی ضمن تاثیرگذاری بر جمعیت و فعالیت های میکروبی خاک نقش مهمی در افزایش تجزیه علف کش متری بیوزین در خاک دارند.کلیدواژه ها
کودهای آلی، HPLC، متری بیوزین، تجزیه زیستیمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.