بررسی و مقایسه اثر رقابتی اکوتیپ های علف هرز جودره (.Hordeum spontanum Koch) در کاهش عملکرد گندم

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 621

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED05_197

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثر رقابتی اکوتیپ های مختلف علفهرز جودره (Hordeum spontanum) در کاهش عملکرد گندم، آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه پژوهشی دانشگاه تهران انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل 6 اکوتیپ جودره فارس، خوزستان، خراسان رضوی، کرمانشاه، تهران و قزوین که هر کدام از جمعیت ها در کرت جداگانه بصورت مخلوط با گندم به همراه کشت خالص گندم بود. صفات مربوط به اکوتیپ های جودره مانند زیست توده، ارتفاع، طول خوشه و صفات مربوط به گندم مانند ارتفاع بوته گندم، تعداد سنبله در متر مربع، تعداد دانه در سنبله، وزن هزار دانه و عملکرد بیولوژیک گندم برای هر کدام از کرت ها به تفکیک اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که توانایی رقابتی بین اکوتیپ های جودره متفاوت بود. اکوتیپ خوزستان کمترین ارتفاع بوته را داشت و اکوتیپ تهران بالاترین ارتفاع بوته را نشان داد. از لحاظ طول خوشه اکوتیپ کرمانشاه دارای بالاترین طول خوشه و اکوتیپ های خوزستان و خراسان رضوی کمترین مقدار طول خوشه را در بین اکوتیپ ها داشتند. در تیمارهای آلوده به علف هرز، کرت مربوط به اکوتیپ کرمانشاه دارای بیشترین مقدار کاهش سنبله گندم در واحد سطح بود. اکوتیپ های خوزستان و خراسان رضوی کمترین مقدار کاهش سنبله را نسبت به سایر اکوتیپ ها از خود نشان ندادند. کرت های آلوده به اکوتیپ های تهران و فارس دارای بیشترین درصد کاهش وزن هزاردانه گندم و اکوتیپ های خوزستان و خراسان رضوی کمترین درصد کاهش وزن هزار دانه گندم را داشتند. بیشترین درصد کاهش عملکرد بیولوژیک مربوط به کرت آلوده به اکوتیپ کرمانشاه بود.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

حسن پورعلی مغانلو

دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز دانشگاه تهران

حسن علیزاده

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران

مصطفی اویسی

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران

مرتضی شاکری

کارشناس زراعت و اصلاح نباتات

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ زند، ا.، مسگران، _ ویسی، _ پورآذر، ر.، محمدی ...
  • سارانی، م.. رضوانی مقدم، پ.، نصیری محلاتی، م. زند، ا. ...
  • مین باشی، باغنتای م.، احمدی، م. 1386. رهیافت‌های مدیریتی علف‌های ...
  • شهریور ماه 1392- پردیس کشاورزی دانشگاه تهران ...
  • Pavlychenko, T.K., and Harrington, J. G. 1935. Root development of ...
  • نمایش کامل مراجع