بررسی کارایی علفکش های فنوکسی در مبارزه با علف های هرز چمن

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: پنجمین همایش علوم علف های هرز ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANWEED05_179
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2500
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهیر یعقوبی اشرفی

دانشگاه فنی و حرفه ای، دانشکده فنی دکتر شریعتی تهران

ایوب فصاحت

دانشجوی دکتری، دانشکده علوم زراعی و دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

صدیقه صادقی

دانشگاه فنی و حرفه ای، دانشکده فنی دکتر شریعتی تهران

سکینه سعیدی سار

دانشگاه فنی و حرفه ای، دانشکده فنی دکتر شریعتی تهران

چکیده

به منظور کنترل علف های هرز موجود در چمن آزمایشی با 3 تکرار و 9 تیمار در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در دانشگاه فنی و حرفه ای دکتر شریعتی تهران صورت گرفت. تیمارهای این آزمایش شامل: 1- توفوردی (1 لیتر در هکتار) 2- توفوردی (1/5 لیتر در هکتار) 3- توفوردی + ام سی پی ای (1 لیتر در هکتار) 4- توفوردی + ام سی پی ای (1/5 لیتر در هکتار) 5- برومایسید (1/5 لیتر در هکتار) 6- نوگرس (1 لیتر در هکتار) 7- دوپلسان سوپر (2 لیتر در هکتار) 8- شاهد بدون علف هرز (وجین دستی مداوم) 9- شاهد تداخل علف هرز (بدون کنترل علف هرز) بودند. اثر تیمارها بر میزان رشد چمن، گیاهسوزی و خسارت احتمالی چمن مورد ارزیابی قرار گرفت. علاوه بر این میزان اثر تیمارها بر کنترل علف های هرز، کاهش زیست توده ( وزن خشک) و تراکم علف های هرز چمن مورد بررسی قرار گرفت. تیمارها در کنترل این علف های هرز موفق بودند و بطور معنی داری باعث کاهش علف های هرز شدند. تیمار سوم یعنی توفوردی + ام سی پی ای (1 لیتر در هکتار) کمترین گیاهسوزی و خسارت را به چمن وارد کرد. این تیمار اثر معنی داری در کنترل علف های هرز از خود نشان داد و بیشترین زیست توده چمن و کمترین زیست توده علف های هرز در این تیمار مشاهده شد. تیمارهای شیمیایی فوق برای کنترل علف های هرز چمن و فضای سبز توصیه می شوند، ولی تیمار سوم یعنی توفوردی + ام سی پی ای (1 لیتر در هکتار) کارایی بهتری از خود نشان داد.

کلیدواژه ها

فضای سبز، علف هرز، کنترل شیمیایی، علفکش فنوکسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.