تأثیر تیپ رشدی لوبیا قرمز بر کارایی غلظت های کاهش یافته علف کش
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: پنجمین همایش علوم علف های هرز ایران
- کد COI اختصاصی: IRANWEED05_177
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 736
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه زنجان
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه زنجان
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه زنجان
چکیده
به منظور بررسی تأثیر تیپ رشدی لوبیا قرمز بر کارایی غلظت های کاهش یافته علفکش ایمازاتاپیر در کنترل علف های هرز آزمایشی در بهار سال 1391 به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار انجام شد. تیپ رشدی در دو سطح (رقم اختر تیپ ایستاده و گلی تیپ رونده) و غلظت علفکش ایمازاتاپیر در پنج سطح (صفر، 25، 50، 75 و 100 گرم ماده مؤثره) بود. نتایج نشان داد که زیست توده علف های بطور معنی داری تحت تاثیر تیپ رشدی و غلظت علفکش قرار گرفت. همچنین کارایی غلظت های محتلف علفکش تحت تاثیر تیپ رشدی قرار گرفت. زیست توده علف های هرز در رقابت با رقم اختر (تیپ ایستاده) بیشتر از رقم گلی (تیپ رونده) بود. بطوریکه علف های هرز تاج خروس، سوروف، خرفه و پیچک صحرائی در رقابت با رقم گلی به ترتیب 44، 13، 66 و 56 درصد زیست توده کمتری نسبت به رقم اختر تولید کردند. بطور کلی، در مزارع ای که تاج خروس علف هرز غالب است و در صورت کشت رقم رونده گلی توصیه می شود مصرف ایمازاتاپیر به 25 گرم ماده موثره در هکتار کاهش یابد. برای کنترل سایر علف های هرز دز 50 گرم در هکتار به اندازه دز 100 گرم ماده موثره در هکتار موثر بود. بنابراین در جائیکه علف های هرز مذکور با لوبیا تداخل داشته باشند نصف دز توصیه شده برای کنترل مناسب آنها، کافی خواهد بود.کلیدواژه ها
لوبیا، ایمازاتاپیر، کنترل علف هرز، رقم گیاه زراعیمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.