اثر علف کش توفوردی بر اجتماعات میکروبی خاک در محیط کنترل شده
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: پنجمین همایش علوم علف های هرز ایران
- کد COI اختصاصی: IRANWEED05_173
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1145
نویسندگان
دانشجوی کارشناس ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
استاد بخش زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
چکیده
استفاده ی بیش از حد از علفکش ها در کشاورزی باعث ایجاد نگرانی هایی در سطح جهان شده است. در این پژوهش پاسخ میکروبی خاک به توفوردی (علفکش پس رویشی گسترده طیف) با میزان 720 گرم ماده موثر بر لیتر، در خاک شنی رسی لومی ایستگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز در محیط کنترل شده، بررسی شد. شاخص های میکروبی مثل، باکتری های هتروتروفیک هوازی، میزان تنفس میکروبی و فعالیت آنزیم دهیدروژناز 5، 15 و 25 روز بعد از کاربرد علف کش، اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که از لحاظ تنفس میکروبی و فعالیت آنزیم دهیدروژناز 5، 15 و 25 روز بعد از کاربرد علف کش، اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که از لحاظ تنفس میکروبی میان علفکش و کنترل اختلاف معنی داری وجود نداشت ولی میزان این تنفس در طول زمان در یک تیمار به طور بسیار معنی داری متفاوت بود. تیمار علفکش به طور معنی داری نسبت به کنترل باعث کاهش در تعداد باکتری های خاک و همچنین تغییر در میزان فعالیت آنزیم دهیدروژناز شد. کمترین و بیشترین میزان تغییرات تنفس میکروبی به ترتیب 25 و 5 روز پس از اعمال علف کش مشاهده شد. همچنین 15 و 5 روز پس از اعمال تیمار علفکش میزان فعالیت آنزیم دهیدروژناز در خاک به حداکثر میزان خود رسید. تعداد باکتری در خاک 25 روز پس از استفاده از علفکش به حداقل خود رسید درحالی که بیشترین تعداد باکتری 5 روز پس از شروع آزمایش در کنترل مشاهده شد.کلیدواژه ها
توفوردی، باکتری های هتروتروفیک هوازی، میزان تنفس میکروبی، فعالیت آنزیم دهیدروژنازمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.