کنترل شیمیایی علف های هرز در لوبیا چشم بلبلی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: پنجمین همایش علوم علف های هرز ایران
- کد COI اختصاصی: IRANWEED05_162
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3223
نویسندگان
مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد، دزفول
موسسه گیاه پزشکی کشور، تهران
شرکت کشت و صنعت نیشکر میان آب، خوزستان
چکیده
بمنظور بررسی کنترل شیمیایی علف های هرز لوبیا چشم بلبلی، آزمایشی طی سال زراعی 91-1390 با هفت تیمار در سه تکرار در قالب طرح آماری بلوکهای کامل تصادفی، در اراضی مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفول اجرا گردید. تیمارهای علفکش شامل: 1- تریفلورالین (2 لیتر در هکتار)، مخلوط با خاک 2- کاربرد پیش رویشی ایمازتاپیر (0/75 لیتر در هکتار) 3- ایماز تاپیر (1 لیتر در هکتار) ، پس رویشی. 4- کاربرد پس رویشی علفکش بنتازون (2 لیتر در هکتار) 5- بنتازون + هالوکسی فوپ اتوکسی اتیل (2 + 2 لیتر در هکتار)، پس رویشی. 6- شاهد بدون علف هرز. 7- شاهد با علف هرز بود. گیاه سوزی علفکش بر لوبیا چشم بلبلی، تراکم و وزن خشک علف های هرز به تفکیک گونه و عملکرد دانه لوبیا ارزیابی شد. در اثر کاربرد علفکش بنتازون در مزرعه لوبیا چشم بلبلی حدود 10 درصد گیاه سوزی ایجاد شد که در پایان هفته سوم کاملاً رفع گردید. نتایج آزمایش نشان داد که: بین تیمارهای مختلف علفکش، بنتازون + هالوکسی فوپ اتوکسی اتیل به میزان (2 + 2) لیتر در هکتار با 62 و 77/2 درصد، به ترتیب در کنترل تراکم و وزن خشک مجموع علف های هرز و عملکرد 2527 کیلوگرم دانه لوبیا در هکتار و نیز با افزایش عملکرد 91/2 درصدی نسبت به شاهد با علف هرز بهترین تیمار بوده است. بعد از آن تیمار علف کش بنتازون 2 لیتر در هکتار با 48/6 و 77/3 درصد، به ترتیب در کنترل تراکم و وزن خشک مجموع علف های هرز و عملکرد 247/8 کیلوگرم دانه لوبیا در هکتار و نیز با افزایش عملکرد 78/8 درصدی نسبت به شاهد با علف هرز قرار گرفت.کلیدواژه ها
علفکش، عملکرد، تریفلورالین، ایمازتاپیرمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.