اثر علف کش های فورام سولفورون و نیکوسولفورون بر کنترل علف های هرز و عملکرد دانه ذرت در شرایط شوشتر

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 842

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED05_099

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

این آزمایش در سال زراعی 1389 در شهرستان شوشتر به صورت بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل فورام سولفورون 1/5 لیتر در هکتار، فورام سولفورون 2/5 لیتر در هکتار، نیکوسولفورون 1/5 لیتر در هکتار، نیکوسولفورون دو لیتر در هکتار، آترازین یک لیتر در هکتار+ لاسو چهار کیلوگرم در هکتار و کرت شاهد بدون کنترل بودند. نتایج نشان داد که اثر تیمارهای علف کش بر تعداد و وزن خشک علف های هرز در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. کمترین تعداد و وزن خشک علف های هرز و همچنین بیشترین کارایی کنترل علف هرز به علف کش نیکوسولفورون دو لیتر در هکتار اختصاص داشت. تفاوت این تیمار با تیمار فورام سولفورون 2/5 لیتراز نظر تعداد علف های هرز معنی دار نبود. کارایی علف کش نیکوسولفورون به میزان دو لیتر در هکتار در کنترل علف های هرز ذرت نسبت به سایر تیمارها به ویژه ترکیب علفکش های آترازین و لاسو، بیشتر بود. دو لیتر در هکتار از علف کش نیکوسولفورون، علف های هرز نازک برگ سوروف، اویارسلام و همچنین علف هرز پهن برگ خرفه را با کارایی بالا کنترل نمود. بیشترین عملکرد دانه ذرت نیز به این تیمار متعلق بود، که با سایر تیمارها تفاوت معنی دار داشت. افزایش عملکرد دانه در تیمار دو لیتر در هکتار نیکوسولفورون به دلیل افزایش تعداد دانه در بلال و وزن هزار دانه بود. با توجه به نتایج به نظر می رسد، علفکش دو منظوره نیکوسولفورون می تواند جایگزین مناسبی برای علف کش های رایج آترازین و لاسو باشد. به هر حال، تحقیقات بیشتر در این خصوص مورد نیاز است.

کلیدواژه ها:

عملکرد دانه ، علف های هرز و علفکش

نویسندگان

عادل مدحج

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، گروه شناسایی و مبارزه با علف های هرز ، شوشتر، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ابراهیم پور، ف.، و خدارحم پور، زه، 1385. کارایی کنترل ...
  • شهریورماه 1392- پردیس کشاورزی دانشگاه تهران ...
  • Padhyaya, M. K., and Blackshaw, R. E, 2007. Non-chemicat Weed ...
  • Zand, E., Baghestani, M. A., Soufizadeh, S., Skandari, E., Deihimfard, ...
  • Zimbdahl, R. L, 2007. Fundamentas of weed science. Elsevier Publishing. ...
  • نمایش کامل مراجع