تأثیر کاربرد مقادیر مختلف کود نیتروژن و روش های کنترل علف هرز بر خصوصیات رویشی و عملکرد ذرت دانه ای
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: پنجمین همایش علوم علف های هرز ایران
- کد COI اختصاصی: IRANWEED05_018
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 504
نویسندگان
کارشناس ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی خوی
عضو هیات علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه آزاد اسلامی خوی
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی
چکیده
به منظور ارزیابی برهم کنش کود نیتروژن و روش های کنترل علف های هرز در ذرت دانه ای ( رقم زودرس 434)، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در سال زراعی 89-1388 در شهرستان ارومیه اجرا گردید. تیمارهای آزمایشی شامل مصرف کود نیتروژن در چهار سطح (صفر، 100، 150 و 200 کیلوگرم نیتروژن در هکتار بر اساس کود اوره) به صورت تقسیط و در 3 مرحله قبل از کاشت، مرحله ساقه رفتن و یک ماه بعد به صورت شیاری مصرف گردید و روش های کنترل علف های هرز در چهار سطح (عدم کنترل علف های هرز، علف کش پیش رویشی آلاکلر قبل از کاشت، علف کش توفوردی در مرحله بین 10 تا 30 سانتی متری ارتفاع بوته های ذرت و وجین دستی درتمام مراحل رشد) درنظر گرفته شد. نتایج نشان داد که مصرف کود نیتروژن و روش های کنترل علف هرز اثر معنی داری بر صفت ارتفاع بوته داشت. قطر ساقه، قطر بلال، تعداد دانه در ردیف، عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک تحت اثر متقابل هر دو فاکتور قرار گرفت. بیشترین عملکرد دانه (98350 و 9950 کیلوگرم در هکتار) و عملکرد بیولوژیک( 21280 و 22500 کیلوگرم در هکتار) به ترتیب مربوط به تیمارهای علف کش آلاکلر و وجین دستی درسطح کودی 200 کیلوگرم نیتروژن در هکتار به دست آمد و تیمار عدم کنترل علف هرز و عدم مصرف نیتروژن کمترین میزان را به خود اختصاص داد.کلیدواژه ها
اوره، ذرت، عملکرد و علف کش آلاکلرمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.