مدیریت ریسک در پروژه ماهواره ملی امید و دستاورد اجرای آن
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مدیریت پروژه
- کد COI اختصاصی: IPMC07_067
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1050
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی صنایع
دانشجوی دکتری مهندسی هوافضا
چکیده
ماهواره ملی امید، اولین ماهواره بومی جمهوری اسلامی ایران است که در بهمن 87 با موفقیت پرتاب و مورد بهره برداری قرار گرفت مدیریت ریسک در این پروژه با توجه به راهبردهای ملی آن از حساسیت بالایی برخوردار بوده در این مقاله سعی بر آن است که روند پیاده سازی مدیریت ریسک در خصوص این پروژه پروژه های ماهواره ای تشریح گردد زیرا همان طور که می دانیم یکی از فرآیندهای مهم وحیاتی در مدیریت پروژه فرآیند مدیریت ریسک می باشد لذا مدیران پروژه بایستی توجه ای ویژه به این مقوله داشته باشند. از ویژگی این پروژه ها منجر به عدم دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده در رابطه با عناصر کلیدی پروژه یعنی زمان، هزینه و کیفیت گردد. از دیگر ویژگی های این پروژه بکارگیری فناوری های بالا در طراحی و ساخت آن و هم چنین عدم دستیابی به ماهواره بعد از پرتاب می باشد که این موارد موجب عدم قطعیت در رسیدن به اهداف تعیین شده در این پروژه ها می شود که بایستی با اعمال روش های مدیریت ریسک تحت کنترل و پاسخگویی مناسب قرار گیرند. در این مقاله اجرا و پیاده سازی مدیریت ریسک در پروژه ماهواره امید با یک مدل فرآیندی ارائه شده است که با استفاده از این مدل مرحله به مرحله کمک می کنند تا بتواند ریسک های پروژه را که بخشهای فنی مدیریت تقسیم کرده ایم، مدیریت کند. در پیاده سازی این روند از ابزاری هایی مانند FTA ، فرم های تعریف شده استاندارد، پرسش نامه، مصاحبه و ... استفاده شده است.کلیدواژه ها
ریسک، فرآیند مدیریت ریسک، ماهواره ملی امید، درخت تحلیل خطا FTAمقالات مرتبط جدید
- بهبود مدیریت بحران در ایران: تحلیل اجرای توصیه های ارزیابی و چالش های موجود
- ارزیابی حسابرسان خارجی از عملکرد حسابرسی داخلی در شرکت های پارک علم و فناوری فارس
- فلسفه اخلاقی و باورهای اخلاقی حسابرسان
- نقش هوش مصنوعی در آینده حسابداری: فرصتها و چالشها
- تاثیر یادگیری سازمانی بر آموزش و بهسازی منابع انسانی با نقش تعدیلگر هوش سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.