بررسی بیوانفورماتیکی واکسن زیرواحدی و DNA علیه سویه های مختلف بروسلا

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: چهارمین همایش بیوانفورماتیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IBIS04_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1017
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی ابکار

دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم زیستی، گروه ژنتیک مولکولی

عباس صاحب مقدم

پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، گروه دام و آبزیان

غلامرضا نیکبخت بروجنی

دانشگاه تهران، دانشکده دامپزشکی، گروه میکروبیولوژی و ایمنولوژی

جعفر امامی

دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، مرکز میکروبیولوژی کاربردی

چکیده

بروسلوز، یکی از مهمترین بیماری های مشترک بین انسان و دام محسوب می شود. عامل این بیماری، سویه های مختلف باکتری درون سلولی بروسلا میباشد. مطالعات نشان داده که Omp19 به عنوان واکسن ،می تواند باعث حفاظت علیه سویه های بروسلا ابورتوس، ملیتنسیس و سو ئیس شو د. ضمنا،Omp31 به شکل واکسن زیرواحدی و DNA، منجر به حفاظت علیه بروسلا ملیتنسیس و اویس شده است. قابل ذکر است که آنزیم اوره آز این باکتری به عنوان یک فاکتور بیماریزا محسوب شده، به طوری که باعث فرار باکتری از pH کشنده لوله گوارش می شود. در این مطالعه، ژن سنتزی حاویOmp19 ، Omp31 و قسمت میانی اوره آز طراحی شد. این ژنها بوسیله لینکر های هیدروفوبی به هم فیوز شدند. ساختار ثانویه و نهائی، پایداری و حلالیت پروتئین،آنالیز های اولیه توالی، اپی توپهای سلول B و T، تغییرات پس از ترجمه و ساختار ثانویه mRNA سازه کایمر بوسیله نرم افزارهای بیوانفورماتیک پیش بینی شد .تعداد زیادی اپی توپ خطی و فضائی سلول B، پپتید های باند شونده به MHC کلاس I و II در ساختار پروتئین کایمر پیش بینی شد. در مجموع،نتایج نشان می دهد که این سازه کایمر می تواند کاندیدای واکسن مناسبی علیه بروسلوز باشد.

کلیدواژه ها

بروسلوز، بیوانفورماتیک، سازه کایمر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.