شناسایی ژن GCG به عنوان یکی از ژنهای کلیدی افزایش بیان یافته در بیماریUlcerative Colitis

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: چهارمین همایش بیوانفورماتیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IBIS04_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 574
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم علیان

دانشجوی رشته بیوتکنولوژی در کشاورزی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه شهرکرد

اسماعیل ابراهیمی

گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

بهروز شیران

گروه بیوتکنولوژی ،دانشکده کشاورزی ،دانشگاه شهرکرد

چکیده

آزمایشات میکرواری با دید مطالعه ترانسکریپتوم منجر به شناسایی اثرات متقابل مولکولها، ژنها و ترکیبات مختلف درون سلولی شده است. رسم شبکه که مجموعه ارتباطات مولکولی مختلف در یک فرایند بیولوژیکی میباشد، به شناسایی ژنها، پروتئینها، متابولیتها و ترکیبات می پردازد که در یکی ا چندین مسیر خاص درگیرند. بدون شک تشخیص اینگونه ارتباطات پیچیده ژنی در ابعاد مولکولی کلید حل بسیاری از معماها در بیماریهای مختلف میباشد. بیماری UC) Ulcerative Colitis) نوعی بیماری التهابی روده میباشد که بر پوشش داخلی روده و مقعد اثرگذار است. پس از بررسی ژ نهای افزایش بیان یافته موجود در این بیماری از طریق آنالیز داده های میکرواری، برای نخستین بار موفق به رسم شبکه ژنی حاصل از ژنهای افزایش بیانیافته در این بیماری شدیم. شبکه ژنی نشان داد که گلوکاگون یک ژن کلیدی با 199 ارتباط با سایر ژنها در شبکه بیماری میباشد. این ژن در سه سایت اصلی بدن از جمله روده بزرگبیان میشود. یکی از پروتئینهایی که این ژن کد میکند glucagon-like peptide 2) GLP-2) میباشد. GLP-2 فاکتور رشد خاص دستگاه گوارش است که نشان دهنده پتانسیل درمانی برای پیشگیری و یا درمان بیماریهای رودهای، از جمله بیماریهای التهابی روده میباشد. احتمالا ژن GCG در بیمار یUC افزایش بیان پیدا میکند که سبب بالا بردن فعالیت زیستی GLP-2 در بیماران نسبت به افراد سالم میشود.

کلیدواژه ها

میکرواری، شبکه ژنی ،Ulcerative Colitis، گلوکاگون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.