ارزیابی اقتصادی جایگزینی MTBE با بیواتانول تولیدی در کارخانه آسیاب تر
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: NCNCA02_394
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1060
نویسندگان
کارشناس ارشد اقتصاد انرژی مدرس دانشگاه پیام نور قم
دکترای اقتصاد استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
کارشناس ارشد کشاورزی مدرس دانشگاه پیام نور دلیجان
چکیده
یکی از روشهایی که برای تولید بیواتانول در جهان مرسوم است، روش آسیاب مرطوب است که به سرمایه اولیه ای در حدود 45 میلیون دلار نیاز دارد. در این روش، مواد اولیه به وسیله یک محلول آب حاوی SO2 به مقدار 0/2 تا 0/1 در دمای 50 درجه سانتی گراد خیسانده میشوند و بر اثر آن به مولفه های کوچکتر شامل روغن، پروتئین، نشاسته ژلاتینی و ... تبدیل میشوند. البته هزینه تمام شده در این روش تولیدی، وابستگی زیادی به محصولات جانبی فرایند مانند روغن غلات و نشاسته دارد. محصولات نهایی این روش عبارتند از بیواتانول ، روغن غلات، پوسته، بلغور، دی اکسید کربن، خمیر مایع و ... . بخش نشاسته ای محصولات این فرایند که البته ممکن است حاوی قند نیز باشد وارد مرحله بعدی میشود. این روش نسبت به روشهای دیگر، مزایایی مانند خلوص بیشتر و نیز محصولات جانبی بیشتر دارد. بیواتانول بدست آمده در این روش 9090 ریال هزینه تمام شده به ازای هر لیتر خواهد داشت. چنانچه ارزش محصولات جانبی را در محاسبات لحاظ کنیم، آنگاه قیمت تمام شده به 7430 ریال کاهش می یابد. درحالتی که از تسهیلات بانکی برای سرمایه گذاری اولیه استفاده شود، قیمت اولیه 9220 ریال و با احتساب ارزش محصولاتجانبی، این قیمت به 7560 ریال خواهد رسید. با در نظر گرفتن ضایعات گندم بجای دانه، قیمت هر لیتر محصول تولیدی 5585 ریال و با محاسبه ارزش محصولات جانبی، به 3925 ریال خواهد رسید. بنابراین با در نظر گرفتن وضعیت استراتژیک گندم، استفاده از دانه آن میسر نیست، در نتیجه استفاده از ضایعات گندم بجای دانه هم از بعد سیاسی و هم از نظر قیمت تمام شده توجیه اقتصادی بیشتری دارد حتی اگر برای احداث بیوپالایشگاه از تسهیلات بانکی هم استفاده شود، بازهم ضایعات گندم مقدم تر است.کلیدواژه ها
بیواتانول، MTBE ، بیوپالایشگاه، آسیاب مرطوب و گندممقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.