تعیین مقادیر فلاونوئید کل میوه برخی ژنوتیپ های انتخابی محلب

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCNCA02_375
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 524
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده فائزه تقی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشدگیاهان زینتی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان

احمد اصغرزاده

دانشجوی کارشناسی ارشدگیاهان زینتی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان

جواد اصیلی

استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان

ابراهیم گنجی مقدم

دانشیار، گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد

چکیده

محلب (PrunusmahalebL.) از جمله گیاهانی است که حاوی ترکیبات فنلی زیادی است از جمله این ترکیبات به فلاونوئیدها می توان اشاره کرد که دارای خواص آنتی اکسیدانی بالایی می باشند. این تحقیق با هدف تعیین مقادیر فلاونوئید در میوه 10 ژنوتیپ انتخابی محلب (166، 101، 99، 249، 188، 271، 186، 266، 265 و 108) صورت گرفت. از معرف کوئرستین برای رسم منحنی استاندارد استفاده شد و مقادیر فلاونوئید در طول موج 430 نانومتر توسطدستگاه اسپکتروفتومتر UV/vis تعیین و به صورت میلی گرم کوئرستین بر گرم وزن خشک میوه گزارش شد. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی انجام گردید و مقایسه میانگین با آزمون چند دامنه ای دانکن در سطح 5 در صد صورت گرفت . نتایج نشان داد که مقادیر فلاونوئید کل در بین ژنوتیپ های انتخابی محلب دارای اختلاف معنی داری در سطح 1 درصد بودند. بیشترین مقدار فلاونوئید کل میوه در ژنوتیپ شماره 271 به میزان 10/09 ± 180/620 میلی گرم کوئرستین بر گرم وزن خشک میوه و کمترین مقدار آن مربوط به ژنوتیپ 166 به میزان 2/44 ± 54/064 میلی گرم کوئرستین بر گرم وزن خشک میوه بود ( نتایج به صورت Mean±SD نشان داده شده اند). از این رو به منظور استفاده بهینه از فلاونوئید میوه محلب در صنایع دارویی و غذایی استفاده از ژنوتیپ هایی که حاوی بیشترین مقادیر این ترکیبات هستند می تواند موجب صرفه جویی در وقت و هزینه ها شود.

کلیدواژه ها

محلب، فلاونوئید کل، کوئرستین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.