ارزیابی اثرات ویتامین E و اسیدآمینه سیستئین بر فراسنجه های میکروسکوپی اسپرم گاومیش بعد از انجماد - ذوب با رقیق کننده تریس- زرده تخم مرغ

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 614

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCNCA02_346

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

برای بررسی تاثیر اسیدآمینه سیستئین و ویتامین E بر اسپرم گاومیش شبه جزیره میانکاله پس از رفع انجماد در قالب طرح کاملا تصادفی از تعداد 10 راس گاومیش نر بالغ در راستای تعیین درصد تحرک، درصد زنده مانی و یکپارچگی آکروزوم اسپرم گیری شد. نمونه ها با رقیق کننده پایه تریس زرده تخم مرغ رقیق شدند و با 3 سطح ویتامین E ا (0/5، 1 و 1/5 میلی مول) و 5 سطح اسید آمینه سیستئین (1، 2/5، 5، 7/5 میلی مول) و رقیق کننده پایه بدون آنتی اکسیدان مخلوط شدند و انجماد انجام گرفت. 30 روز بعد از هر گروه 5 پایوت به صورت تصادفی انتخاب شد و در آب 37 درجه سانتی گراد به مدت 30 ثانیه برای ذوب قرار گرفت. با میکروسکوپ صفحه گرم درصد تحرک اسپرم مشاهده گردید و همزمان بررسیدرصد زنده مانی و یکپارچگی آکروزوم به ترتیب با روش ائوزین_نگروزین و گیمسا صورت گرفت. اختلاف تیمارها با روش آنالیز واریانس یک طرفه ارزیابی گردید. مقایسه میانگین ها با آزمون توکی صورت گرفت. نتایج نشان داد با افزودن ویتامین E و سیستئین تحرک اسپرم افزایش یافت به طوری که بیشترین درصد مربوط به ویتامین E ا 1/5 میلی مول و سیستئین 7/5 میلی مول در مقایسه با گروه شاهد بود. از نظر سلامت آکروزوم اختلاف معنی داری بین گروه ویتامین E، سیستئین با گروه شاهد دیده نشد (0/05>P). بین گروه سیستئین، بیشترین و کمترین درصد زنده مانی در غلظت 7/5 و 1 میلی مول دیده شد و در مقایسه با گروه شاهد کمترین میزان مربوط به شاهد بود . از طرفی گروه ویتامین E با یکدیگر و گروه شاهد اختلاف معنی داری داشتند و کمترین و بیشترین میزان مربوط به گروه شاهد و ویتامین E ا 1/5 میلی مول بود. در کل افزودن ویتامین E و اسیدآمینه سیستئین سبب افزایش درصد تحرک و زنده مانی اسپرم بعد از رفع انجماد شد.

نویسندگان

سحر صالحی محرر

دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر

مجید کارنما رستمی

دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • شجاع، ج. ع، رافت. 1379. پرورش گاو میش. انتشارات جهاد ...
  • Alvarez, J.G. Storey, B. T. 1992. Evidence for increased lipid ...
  • Anghel, A. H., . Zamfirescu, S. 2009. Influence of vitamin ...
  • Bansal, A. K., Bilaspuri, G. S. 2009. Antioxidant effect of ...
  • Bilodeau, J. F. Chatterjee, S. Sirad, M. A. Gagnon, C. ...
  • Breininger, E. Beorlegui, M. Flaherty, C. M. O. Beconi, M. ...
  • Pascoe, G. A. Farss, M. W. Olafsdottir, K. 1987. A ...
  • Pena, F. J. Johannisson, A. Wallgren, M.. Rodriguez, H. 2003. ...
  • Sariozkan, S. Bucak, M. N. P. Tuncer, B. P. Ulutas, ...
  • نمایش کامل مراجع